Wacken Metal Battle Sweden är (äntligen) tillbaka!

Efter ett uppehåll 2016 är äntligen Sveriges i särklass mest internationella bandtävling inom rock/hårdrock Wacken Metal Battle Sweden tillbaka! Tävlingen startades 2006 av Wacken Open Air, världens största metalfestival. Syftet var att ge band utan traditionellt skivkontrakt möjlighet att spela inför storpublik.

Idag är Wacken Metal Battle en tävling som pågår varje år i 30 länder/territorier och nya för i år är inga mindre än USA och Indonesien! Vinnarna möts i världsfinalen under Wacken Open Air 2017, 2-5 augusti 2017.

Janne ”Lunkan” Lundqvist som sedan 2010 varit National Promoter för tävlingen i Sverige har infört årets upplaga extra förstärkning i form av Nathalie Tuokko som Promotion och Project Manager. Fyra samtidiga deltävlingar kommer att arrangeras runt om i landet där finalisterna utses av en expertjury till Sverigefinalen. I finalen avgörs slutligen vem som får äran att representera Sverige på plats i Tyskland under Wacken Metal Battle 2017!

Nytt för i år är att extra fokus kommer att läggas på att uppmuntra så många kvinnliga bandmedlemmar som möjligt att söka till tävlingen med sina band. Detsamma gäller juryn där en så jämnt fördelning mellan kvinnliga och manliga jurymedlemmar är slutmålet.

”Det handlar inte om någon form av kvotering, det handlar fortfarande först och främst om att hitta så bra liveband som möjligt. Vi vill dock se en jämnare könsfördelning inom genren både på scen och utanför. Eftersom det helt enkelt blir både roligare och mer mångfacetterat då enligt oss” säger Nathalie Tuokko.

 

Ansökan har öppnats och finns på www.wackenmetalbattle.se  

Sista dag att anmäla sig är 31 december 2016.

Följ Wacken Metal Battle Sweden på Facebook: https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden

Besök våra officiella hemsidor för mer info och tävlingsregler:

Wacken Metal Battle Sweden: http://wackenmetalbattle.se

Wacken Metal Battlehttp://www.metal-battle.com

15230586_1854210798157616_3482232975747899044_n

Skribent: Gabi Mattsson

Relaterade artiklar