10 skäl att besöka Where’s The Music?-festivalen

Nu är det bara två veckor kvar tills det är dags för showcase-festivalen WHERE'S THE MUSIC?, som går av stapeln I Norrköping mellan den 3-4 februari. Det är ungefär 100 konserter på 10 scener. Musiken spänner sig allt från singer-song-writer pop till riktigt tung hårdrock. Rockbladet har varit på plats de två senaste upplagorna och har funnit ett gäng nya band vid varje tillfälle. Vi ska så klart även besöka festivalen den här gången.

Årets upplaga av Where's The Music? bjuder återigen upp till några spännande dagar! Årets förhoppningar är naturligtvis att upptäcka några nya riktigt bra artister och band i sorlet av all musik som är! Två stora akter som jag absolut tycker att man ska kolla in är Corroded och Hurula, de ligger i mitt fack av musik som gör mig löjligt lycklig!

Ett annat exempel är The Amazons från Storbritannien, ligger en härlig energi i deras musik och jag hoppas att de ska vara lika bra live. Ytterligare ett guldkorn är absolut svenska Red Mecca, de har ett skönt Joy Division-episkt sound och är de lika bra live då är det en 10-poängare. De kommer att spela på Dynamo-scenen.

Francobollo från USA är också ett energifullt band… bra ös och jag hoppas de kan få golvet att gunga på Munken-scenen.

Skogen brinner är ett skönt stonerrock utan att bli flummigt, de kommer också spela på Munken.

Myrkur är ett grymt bra black metal-band från Danmark, även kommer att spela på Munken.

Night Terror tycker jag inte heller att man ska missa om man gillar bra ös och rock med underliggande punkinfluenser.

Musikquiset på Arbis är ett kul inslag också och i mån av tid kommer vi försöka hinna med ena dagens quiz…

Jag hoppas på att vi kommer få roliga bilder via Tommy Hansson och sköna möten med artister som vi bokat in intervjuer med!

Och en personlig förhoppning är att de på Munken i år har bättre koll på ljudet, sådana fatala missar som var i förra årets WTM där de lyckades helt få bort sången för band som t.ex. Grand Theft Culture får de som skötte ljudet att stå i skamvrån, att helt få bort en guldstrupe som Michel Santunione är ett stort minus!

Sen ska det bli intressant att försöka höra snacket om hur tänket om sommarens festivaler ska utveckla sig, vad som kommer från arrangörers sida i vad som behövs ändras för att förhindra stora mediaropen om sexuella ofredanden. Min fråga till dom är: Är ni beredda att betala för säkerheten och inte bara se till budgeten? Är det rimligt att betala lite högre pris för att t.ex. få cirkulerande säkerhetsfolk i publiken som får ingripa och som ligger underordnade säkerhetsvakter och polis? Säkerheten ligger som det är idag i 3 steg… säkerhetsfolk från olika firmor som är underordnade säkerhetsvakter. Det folket som sliter för att vara en serviceposition men också en brygga mellan publik och artister och tvärt om. De som vid kravallen servar med vatten och är sjukvårdarna behjälpliga. Ordningsvakter som är steg två och högst i ordningsmakten är polisen. Det är en spännande fråga att försöka få svar på tycker jag!

SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FESTIVAL: Where's The Music?
PLATS: Norrköping
DATUM: 2-4 Februari 2017
ALL INFO FINNER DU HÄR

Relaterade artiklar