DENIED – Ingen Judas Kiss

En klar röst med enormt tryck i inleder kvällens spelning med Judas Kiss. Andreas Larsson visar redan från första tonen som sjungs ut att han har en pipa gjord för DENIED's alster.

Annons 

 

Annons 

 

Även om bandets trummis PeteDolls saknar vissa inslag bland pukor och kaggar, så lyckas han med bravur få slagen att låta som järnsmidda hovar mot marken. Andreas Carlsson är den som lever sig mest in i musiken och står likt en rockstjärna, vars sista spelning äger rum denna kvällen, på toppen av tonerna han alstrar fram. Riffen vässas och blir vassare och skarpare för varje ton. Basisten Hucke Holtinkoski skapar tongångar lika hårda och arga som efter uppenbarelsen om sveket en Judas Kiss skapar. Linus Öhman på gitarr är lugnet själv och låter fingrarna galoppera över strängarna samtidigt som han håller nivån på ljusare toner än resterande bandmedlemmar. Det är tydligt att hans roll som lead guitarrist tas på stort allvar och koncentrationen på att styra dom som går vilse är ständigt närvarande.

Three Degrees of Evil innehåller lika elaka och smärtsamt eldiga toner som namnet. Körsången får igång publiken som höjer nävarna högt och boxar sig fram för att komma så nära Andreas som möjligt. En kvinna bredvid mig skapar en enmans-moshpit och mellanrummet mellan henne och resterande åhörare ökar markant. Garden of Stone sjungs ut felfritt och en tyngd lika påfrestande som den Andreas får på sina axlar ökas med basen s mörka order. Den fyrsträngade basen slår lika hårt som en boxares sista slag. Blood Line som är en ny låt är Andreas perfekta match, hans sopranröst skapar bra kontrast mot instrumenten som håller sig på en lägre nivå.

Dead Messiah är utan tvekan kvällens bästa, rösten får en jävla anamma och den instrumentala uppbackningen lyfter allt till den punkt då de glidande riffen från gitarren tar över.

Det må vara första gången jag ser DENIED live, men det finns ingen tvekan om att dom äntligen har hittat den sångaren som verkligen är DENIED. Lekfullhet och bra karisma är ett återkommande inslag under kvällen och bandet vågar verkligen bjuda på sig själva.

BETYG : RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Denied
ARENA: Vinyl / Märsta
DATUM: 2017-01-27

Relaterade artiklar