Entombed A.D på Rock the Boat 26/1

Entombed A.D är i dag ett så pass etablerat band att de inte behöver någon närmare presentation för publiken. De tillhör den hårdare genren av metalscenen, men är de där killarna man inte kan låta bli att älska!

Tyvärr för deras skull hade de tjänat på att spela innan Raubtier för mycket publik droppade av, dock var det en fanbase som var kvar för man såg Entombed A.D´s logga på tishorna i publiken som var kvar. De är ett bra band och de levererar alltid live, det är mycket humor i mellansnacket och de bjuder på sig själva. Gitarriffen är så där skönt skitiga, basen dunkar i kroppen och bakom det ligger det en trumgång som förstärker ljudväggen. LG sjunger med en skön raspig rockröst, det är en röst som ger ståpäls! 

De bjuder fansen på en bra show och det är ett band som alltid ger 100%, det är svettigt och intimt, flera gånger är de ute och tar i händerna som sträcks fram över kravallen. Det sjungs med och de bjuder på hitsen ur sin gedigna låtskatt så det är helt enkelt bara att luta sig tillbaka och njuta fullt ut.

I vanlig ordning är det mycket humor i mellansnacket, en hel del öl går fram och tillbaka, dels LG som bjuder fansen men det är lika mycket fans som bjuder tillbaka. Samspelet mellan publik och band är perfekt och det är ett band som man aldrig blir besviken på. Även om det är ett band i den tyngre genren så är det alltid kärlek! Det är lite som att bli inlindad i en varm fleecefilt en kall vinterkväll, man blir bara varm i kropp och själ. Det går inte att göra annat än att stå och le rätt igenom spelningen, när det är skillade musiker, bra sång och humor då blir man glad. Det här är verkligen ett sådant band som vet att utan en fanbase är bandet ingenting och kärleken de ger fansen strömmar tillbaka. Det är alltid ett band som levererar den där magin, när band och publik blir ett. När låtar som Rebel in Flesh och Eye for an Eye går, då jublas det i publiken!

Entombed får 9/10, motiveringen är att ljudet inte var helt hundra men annars går det inte att sätta betyg på den kärlek som är mellan band och publik!

BETYGRB-Betyg-9_10
SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (Jimmie.Sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Entombed A.D
ARENA: Rock The Boat / Silja Galaxy
DATUM: 2017-01-26

Relaterade artiklar