Harry B James tar över Kungsträdgården, in the name of Rock

För ett par veckor sedan slog bomben om att Harry B James, ett av Stockholms mest anrika rockhak skulle stängas ner då hyresvärden bestämt sig för att låta Regeringsgatan förvandlas till ännu en shoppinggata. Sedan dess har rykten florerat om en flytt till större lokaler, något som Ove Idestål, ägare och grundare av Dirty Nights Rock Club nu bekräftar stämmer. 

Annons 

 

– Det är med en stor sorg vi lämnar våran anrika lokal på Regerinsgatan, men vi känner även en stor glädje över att kunna få en nystart och det i en större lokal i Stockholms hjärta, Kungsträdgården. Självklart tar vi med oss vårat koncept och även klubbarna. För oss är det viktigt att allt är sig likt, men av bättre kvalitet, berättar Ove Idestrål.

I skrivande stund byggs det nya Harry B James upp i Victorias gamla lokaler och i mitten av mars önskar Ove med kollegor, både gamla och nya gäster välkomna. Sista kvällen för Harry B JamesRegeringsgatan 47 äger rum den 31 januari, då stängs lokalen ner med ett farväl rockers i Stockholm sent ska glömma när Junkstars intar scenen som sista band någonsin att uppträda i dom gamla lokalerna.

Vilket band som får den stora äran att inviga den nya lokalen i Kungsträdgården, det får förbli en gåta fram tills mitten av mars månad.

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
Foto: Ove Idestrål

Relaterade artiklar