KONSERTFOTO: King’s Call 2017

I fredags gick den nionde upplagan av King’s Call av i Stockholm på En Arena. Den årliga hyllningen till Thin Lizzy’s karismatiske frontman Phil Lynott som tragiskt lämnade in allt för tidigt den 4:e januari 1986, lockar en större och större publik för varje år. Kvällen börjar som vanligt med att The Little Darlings river av en Lizzy platta i sin helhet och i år fick vi avnjuta mästerverket Black Rose. Kvällen fortsatte med gästartister som bl a Conny Bloom, Nicke Borg, Pontus Snibb, Zinny Zan, Ellinor Asp folk från Therion och Hammerfall.

TEXT/FOTOGRAF: Roger Johansson (roger.johansson@rockbladet.se)
KONSERT: King's Call
ARENA: En Arena / Stockholm
DATUM: 2017-01-06

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Fredrik Blid

Vinylnörd med en aldrig sinande låga för den skitiga, ruffiga och rotnära rocken.Är det ett eller många stänk av smutsig blues så är det oftast väldigt bra. AC/DC, Creedence, Led Zeppelin och Status Quo är några av de gamla hjältarna och Rival Sons, Blues Pills, Uncle Acid och The Temperance Movement några av de nya. Mer munspel och polisonger åt folket helt enkelt!

Svenska singer/songwriters med stora doser hjärta och smärta är en annan passion med Lundell som obestridd kung och husgud följd av kronprinsarna Plura, Thåström, Winnerbäck och Per Persson.

The Boss är för övrigt världens bästa liveartist genom tiderna, den som tycker något annat har givetvis fel 😉

Relaterade artiklar