Pirate Rock utvidgar eter-området och blir den enda rockstationen i Göteborg!

Pirate Rock tar över Göteborg med nya frekvensen 90,7. Mer rock åt Göteborgarna! 

Pirate Rock är en lokal rockradiostation som funnits i Kungälv och Ale sen 1 januari 2013. Stationen grundades av radioprataren Antonina Kobylinski Kihlgren (tidigare känd som ”Bandit Antonina”). Tillsammans med piratecrewet drivs stationen från kontoret i Kungälv. 

Idag kan vi meddela att vi numer finns i hela Göteborg på nya frekvensen 90,7. 

”Göteborgarna förtjänar en riktig rockstation! Det känns stort och otroligt spännande! ” säger Antonina med ett stort leende. 

Pirate Rock finns även på webben för er som bor ute i landet och som vill lyssna på västkustens bästa rock och sköna programledare. 

Vi tog och ringde upp Antonina för att ställa några frågor.

Hur länge har ni jobbat med att kunna få till den sändningsområdet?

Antonina: Det blev klart här precis innan jul, men vi har väl jobbat med det hårt hela det senaste halvåret. Det är ju mycket formalia och teknik som ska komma på plats för att möjliggöra det.

Är det någon annan som haft frekvensen?

Antonina: Även den 90.7 ägdes av Pingstkyrkan. Precis som vår första frekvens, så hade de inte möjlighet att driva vidare sin radiokanal, så vi fick chansen att ta över den.

Har ni varit tvungna att investera mycket för att få till tekniken?

Antonina: Ja, det har vi. I takt med att vi kanalen ökat i intresse både från lyssnare och finansiella kunder så har vi nu äntligen fått möjlighet att ta nästa steg. Helt otroligt roligt.

Vilken feedback tror du ni kommer få?

Antonina: Folk kommer ju bli jätteglada så klart, men vi har också fått kommentarer som varför de inte kan lyssna på kanalen i deras område. Så behovet är hur som helst större än Göteborg och Kungälv. Personligen är jag sjukt glad och nöjd, den största milstolpen hittills. Det har varit mitt största mål sedan starten för fyra år sen. Att kunna ge göteborgarna en rockstation igen.

Har ni några nya mål ni nu när ni har större täckningsområde?

Antonina: Först och främst vill vi få det nya området Göteborg att funka, att lyssnarna får en bra helhetsupplevelse via Pirate Rock. Men annars vill vi försöka anordna lite mer återkommande event som ett led i en tuffare marknadsföring så att gemene ska få upp öronen för vår kanal. I övrigt så fortsätter vi att uppveckla fler samarbeten med flera olika typer av partners som vanliga företag och mer rock-bransch-betonade bolag. Vi har några saker på gång som jag tyvärr inte kan gå ut med ännu.


SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

FAKTA – PIRATE ROCK

Läs intervjun med Antonina som gjordes i slutet av november 2016.

HEMSIDA | FACEBOOK | YOUTUBE | INSTAGRAM |

pirate-rock-2017-logga

Relaterade artiklar