Raubtier på Rock the Boat 26/1

Raubtier är ett band som alltid levererar när de spelar live och spelningen ombord på Rock the Boat, Silja Galaxy var inget undantag. Det var fullt med fans med bandloggan på tishor och hoodies så det var inte svårt att förstå vilket band som var det stora dragplåstret på denna kryssning!

Annons 

 

I vanlig ordning går introt till Björnes Magasin som blivit lite av deras gimmick, och som alltid öppningsspåret Det finns bara krig! Publiken jublar och energin mellan band och scen är laddad redan från första tonen. Allsången går genom publiken och det är bara njuta av en stark setlist.

Det blandas med låtar från mestadels de gamla plattorna, från den sista, Bärsärkagång är det bara Bothniablod och Den sista kulan. jag var lite besviken över att de inte spelade Lejonhjärta men det är inte alltid man får hela den setlist som man själv skulle ha satt ihop. Bothniablod är en låt som betyder mycket för mig och får mitt blod som delvis är från Tornedalen att svalla lite extra och det är väl därför också som jag är lite extra kär I Lejonhjärta!

Setlisten bjöd på alla stora låtar och det var absolut en spelning som var grymt bra, dock inte riktigt lika magisk som den som de gjorde på Arbis I Norrköping den 9e mars men den spelningen kommer alltid bli svår att slå, det är nog enda gången jag sett Hulkoff crowdsurfa!

I vanlig ordning så är mellansnacket fyllt med deras underfundiga och stundtals lite sarkastiska humor men det är den delen som också är en del av deras spelningar. Thobbe Englund är uppe och gästar under Achtung Panzer. Den Tornedalska dialekten är perfekt för deras låtar, Hulkoffs fraseringar på dialekt är perfekt och mitt blod svallar av kärlek och stolthet till den här delen av vårat land.

Eftersom det I stort sett är nästan ett år sedan Rovdjursturnén gick genom Sverige så märktes det att de var spelsugna och laddade att möta fansen igen. Det är alltid kärlek och de bjuder på sig själva .De är samspelta musikaliskt och det är mycket skämt mellan Hulkoff och Buffeln, Jonas får sig en släng här och där också bakom trummorna. Hulkoff kommer med sådana där typiska uppmaningar som: -för I helvete nu vill vi se er dansa så att benen bryts.

När de kliver av så skallas det Raubtier och en gång till och naturligtvis kommer de in och drar av ett par låtar till. När Hulkoff då säger: – kära vänner nu är vi I mitten på den här satans Östersjön, nu jävlar ska vi hoppa så att de där radiomasterna både I Helsingfors och Stockholm välter, då vet man att det är dags för Världsherraväldet och nog skakade kravallen och vågorna gick nog lite högre när en stor del av fanbasen hoppar ihop med Raubtier. Det är kärlek från bandet och kärleken strömmar tillbaka från publiken.

Det var en stark spelning men inte lika magisk som på Arbis!

Raubtier får 9/10 just för att Arbis var en starkare spelning samt för att ljudet inte var riktigt perfekt, Hulkoffs sång försvann lite I vissa partier. Men deras spelglädje och kärlek till sina fans går inte att sätta betyg på.

BETYG : RB-Betyg-9_10
SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (Jimmie.Sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Raubtier
ARENA: Rock The Boat / Silja Galaxy
DATUM: 2017-01-26

Relaterade artiklar