Rock Cruise Cinderella 2016

Det här med att åka Finlandskryssningar har för mig mer eller mindre alltid varit synonymt med en resa som bara går ut på att supa sig redlös. Sista gången jag var ombord med ett kompisgäng var för tjugo år sedan, så det var med ett rätt ambivalent sinne som jag åkte iväg för att täcka Rock Cruise. Jag fick ändra uppfattning till det positiva och kanske är det så att man ska åka på nischade kryssningar för det här var precis som en konsert eller festivalupplevelse. Människorna var där för att njuta av bra musik! Det som gör en bra upplevelse är de människor man träffar som är där av samma anledning, passionen för musik. Att ha bra livespelningar är ett måste för att vi ska kunna bevara en bra livescen och det är en sak som vi absolut ska vara stolta över att vi har. Det var både gamla och nya kontakter som återsågs och nya som knöts.

Det jag var lite förvånad över var att när man gick in på Viking Lines hemsida så stod det inget specifikt om att det var en Rock Cruise, det gjorde att en liten skara av gästerna kände att de verkligen bokat in sig på fel kryssning, gillar man inte rockmusik så var det nog inte en speciellt rolig resa. Nu hade det dukats upp med några av Sveriges bästa band så för oss som verkligen gillar rockmusiken var det bara att njuta av de spelningar som vi fick.

Resan bjöd på akter av Mustasch, Lillasyster, Neverstore, The Hawkins, Jay Smith och Alexander Asp. Det var med andra ord en del av den svenska musikeliten inom rock som skulle bjuda oss på bra gig. Det var helt enkelt bara att luta sig tillbaka och njuta av de olika akterna.

En sak som slog mig när man stod vid scenen och det må hända att jag är lite yrkesskadad efter alla jobb som crew med scen säkerhet. De vakter som stod vid scenen hade verkligen inte koll på publiken, för egen del tycker jag det ser riktigt illa ut när en person som är där för att ha koll på publiken inte är med för fem öre. Att stå och fota eller filma det som händer på scen under ett arbetspass är den första stora No No regel som man får lära sig men tydligen inte de här herrarna! Hade jag inte haft en vattenflaska i egen ägo och tryckt i två tjejer vid kravallen hade de dippat, att inte ens ha den enklaste regeln som att ha vatten att dela ut till publiken i en kompakt människomassa där värme och alkoholintag gör att vatten är en sådan sak som får de att kvickna till och klara av spelningen, ja då vet jag inte hur man tänker. Ett stort minus till de som jobbade med scen säkerheten!

I övrigt var det ett väl uppstyrt evenemang och vi fick bra hjälp med att fixa ett tidsschema för intervjuer och bra platser för att kunna se spelningarna. Maten var bra även om det på många av restaurangerna var fullsatt under första sittningen om man inte hade bokat bord. Personalen som jobbade som kryssningsvärdar och annan personal var väldigt trevliga och service minded. De här sakerna gör att jag mycket väl kan tänka mig att åka på en kryssning igen men då en nischad sådan.


RB-Betyg-8_10SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
EVENT: Rock Cruise Cinderlla 2016
DATUM: 2016-12-27

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – ROCK CRUISE CINDERELLA 2016