Writing The Future släpper singeln Save Me

Writing the Future är ett spännande band, ett band som när det börjades prata om i branschen för ca 2 år sedan ett band som kom med något nytt och fräscht. De har alltid haft starka budskap i sina texter och alltid varit väldigt ärliga om varför de ville göra statements med sina låtar. De har alltid velat använda musiken som en plattform för att beröra och väcka känslor, vara krutet som väcker en dialog i samhället. Det tycker jag är en beundransvärd drivkraft och därför blir de ett band som behövs men det är också ett riskabelt sätt att framföra musik för det kan bli krutdurkar som exploderar i olika läger.

Annons 

 

De är ett metalband i den hårdare genren, det är element av hård ljudvägg med screamsång med väldigt melodiska inslag. Det är bombastiskt och storvulet till enkla avskalade slingor. Tekniskt skillade musiker som vet hur instrument ska spelas. Styrkan är deras texter och samhällsengagemang. De vill väcka frågor och i och med det blir de lite extra kontroversiella. De är politiska utan att vara partipolitiska.

De har nu släppt singeln Save Me som är en stark låt om att vi alla behöver någon som lyfter en när man är liten och svag – någon som man alltid kan förlita sig på oavsett vad som händer men att också våga be om hjälp i den situationen. Den texten går att applicera på många situationer i livet.

Den är snyggt uppbyggd, det är enkla slingor som varvas med en bombastisk och storvulen ljudvägg , klarsången ligger i bra harmoni med screamsången. Bakom allt det finns en röst som svävar änglalikt och det är Rasmus Löhrs sambos röst, Annika Hajgato som kommer in där. Rasmus säger att hon är min soulmate, den som jag alltid kan förlita mig på och den första som jag någonsin vågat visa mina svaga sidor för. Hon är den som lyfter mig! En sådan person behöver vi alla i olika situationer. På så sätt är det här en låt som också blir en snygg hyllning till hans sambo.

I bryggan har de även med en barnkör från Göteborg, kören Go. De har de tagit med delvis också som ett statement mot mobbning, att visa på att ett barns röst hörs och är viktig.

Produktionen är återigen av Markus Rosell som de även kommer att gå in i studio med i slutet av februari för att färdigställa deras första fullängdare. Det kommer bli 12 starka spår, Save Me kommer att bli en videorelease, en lyrics video där bara texten kommer rulla, ett smart drag för att verkligen sätta texten i fokus. Än så länge är den bara släppt på Spotify, ett släpp lite i skymundan i min mening.

Det ska bli spännande och se om hela albumet blir lika starkt som denna låt. Själva hoppas de på att de skapat ett tidlöst album som sätter avtryck både musikaliskt och med att väcka frågor som öppnar upp till diskussioner och samhällsengagemang. 

SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar