Ytterligare 19 akter är nu klara för sommarens Sweden Rock Festival!

Alter Bridge, med sångaren Myles Kennedy och gitarristen Mark Tremonti i spetsen, bara växer i popularitet och under höstens Europaturné drog deras moderna, melodiösa metal fulla hus, så vi räknar med ett varmt välkomnande när de återvänder till Sweden Rock i sommar.

Annons 

 

Amerikanska Primus är i princip omöjliga att kategorisera, men alla som har hört ledmotivet till South Park har ändå en uppfattning om hur de låter. I sommar gör Les Claypool och hans mannar Sweden Rock-debut, och bandets första framträdande i Sverige sedan 90-talet.

Världens förmodligen främsta industrimetalband, Ministry, kommer också till Sweden Rock Festival i sommar, liksom forne Mott The Hoople-frontmannen Ian Hunter som tillsammans med sitt kompband The Rant Kings kommer att framföra alla Mott-hitsen. Det amerikanska 80-talssleazebandet KIX gör sin första spelning i Skandinavien någonsin och progressiva King’s X gör comeback på Sweden Rock efter inte mindre än 17 år.

Vi har även nöjet att presentera Amorphis, Fates Warning, Sator (som kommer att framföra hela albumet ”Headquake”), forne Motörheadgitarristen Phil Campbell & The Bastard Sons, Electric Boys (som kommer att framföra hela albumet ”Groovus Maximus”), Merciless, The Brandos, Black Ingvars, Rob Tognoni, Grand Magus, Thyrfing, återförenade Lionheart med bland andra Dennis Stratton i sättningen samt hyllningsbandet A Tribute To Led Zeppelin.

sweden-rock-festival-poster-3

Därmed är 45 av totalt 80 akter utannonserade. Resterande 35 släpps under vintern och våren.

Biljetter och mer info finns på www.swedenrock.com.

Band klara för Sweden Rock Festival 2017 så här långt:

AEROSMITH 
SCORPIONS 
IN FLAMES 
RUNNING WILD 
KANSAS 
ALTER BRIDGE
CLUTCH
WARLOCK
PRIMUS
MINISTRY 
VENOM 
IAN HUNTER AND THE RANT BAND 
KIX
GOTTHARD 
RHAPSODY 
COHEED AND CAMBRIA 
BLACK STAR RIDERS 
CANDLEMASS 
WINTERSUN 
KING’S X 
METAL CHURCH 
AMORPHIS 
WISHBONE ASH 
FATES WARNING 
HELIX
GRAVE DIGGER 
SATOR 
PHIL CAMPBELL & THE BASTARD SONS 
THE DEAD DAISIES
ELECTRIC BOYS 
PRIMAL FEAR 
LUCIFER’S FRIEND 
MERCILESS 
THE BRANDOS 
BLACK INGVARS 
MYRKUR 
ROB TOGNONI 
GRAND MAGUS 
PICTURE 
THYRFING 
ARTCH 
ART NATION 
LIONHEART 
LOST SOCIETY 
A TRIBUTE TO LED ZEPPELIN 
BOB WAYNE & THE OUTLAW CARNIES

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar