Art Nation släpper nya singeln “The Real Me” och är klara för Helgeåfestivalen & All Is One Rock Weekend 

Rockarna från Göteborg släpper nya singeln The Real Me från kommande albumet Liberation, som släpps 28 April via Sony Music/Gain.

Annons 

 

Albumet spelades in på ökända Top Floor Studios och producerades av Jakob Herrman (Amaranthe, Everygrey, Hardcore Superstar), Theodor Hedström samt Christoffer Borg (Kee Marcello, Bob Hund) som också är gitarrist i bandet. För att varje låt skulle få sin egen identitet bestämde bandet sig för att arbeta tillsammans med olika mixing engineers, som tillsammans med Herrman/Borg mixade albumet. Att återigen arbeta tillsammans med Jakob Hansen (Amaranthe, Volbeat),som även mixade Art Nations debutalbum, Revolution var för bandet ett självklart val. Deras tredje val gällande mixing engineer föll på Adam "Nolly" Getgood (Periphery, Devin Townsend). Mastring av albumet ansvarade Dragan Tanaskovic (In Flames, Avatar) för.

Liberation är en musikalisk bergochdalbana som inleds med groovy och catchiga "The Real Me" som släpps på internationell nivå via Gain/Sony Music den 28 April.

På engelska/in english

Art Nation, the fast rising rock act from Gothenburg, Sweden, will release first single “The Real Me” from its highly anticipated second album Liberation, April 28th via Sony Music/Gain. Bandet är även klara för Helgeåfestivalen & All Is One Rock Weekend, med fler bokningar som tillkommer.

The album was recorded once again at Top Floor Studios by producer/engineer Jakob Herrmann (Amaranthe, Evergrey, Hardcore Superstar), and co-produced by Theodor Hedström and the studio’s assistant engineer Christoffer Borg (Kee Marcello, Bob Hund), who is also one of Art Nation’s guitarists. To further emphasise each song’s identity, the producers and the band made the decision to work with multiple mixing engineers to equally share the mixing duties with Herrmann/Borg. Bringing back Jacob Hansen (Amaranthe, Volbeat), who mixed previous album “Revolution”, felt like an obvious choice. For a third mixing engineer, they chose to work with Adam “Nolly” Getgood (Periphery, Devin Townsend). The album was mastered by Dragan Tanaskovic (In Flames, Avatar).

Liberation is a musical rollercoaster and starts with the both groovy and catchy tune “The Real Me”, release world wide via Gain/Sony Music.

FACEBOOK INSTAGRAM HEMSIDA

Översättning: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar