Black Metal Raccoons – Where’s the Music?

 Ett band vars punkriff stöds av dataproducerad musik likt en symfoniorkester, samtidigt som en tvättbjörnsmask dyker upp i bilden.  Vad som kan låta som ett skämt, blir en briljant scenupplevelse.

Det här bandet startade sin resa 2015 men varken Alex Morelli eller Ville Verkkapuro är några duvungar på musikscenen. Båda två har en historia i finsk punk, Alex spelade med det legendariska punkbandet WHC och Ville var med i post-punkbandet The Constables.

Redan innan festivalens start var det mycket snack om just detta band, vilket gjorde att en nyfikenhet växte fram i frågan om de verkligen var så pass fantastiska som alla sa. Svaret på den frågan var, ja. Det här bandet har något helt nytt och fräscht, men går ej att placera i ett fack eller genre. Det skulle helt enkelt behövas en helt ny genre för att förklara deras musik. 

Det är fullt på Munken och precis som tidigare spelningar är det folk som står utanför och kikar in genom fönstren. Det är svettigt och intimt, lika mycket som de battlar i sina gitarrsolon så är det ändå lika mycket fart på scenen. När dessutom Ville drar på sig en tvättbjörnsmask blir allt än mer suspekt men ändå så självklart på något sätt. De använder sig av synthesizer-baserad och dataproducerad musik som spelas upp i bakgrunden, samtidigt som Alex och Ville som kör någon form av gitarr-battle i samklang med Villes sång. Det kanske låter som ett skämt, men det här blir något briljant som man aldrig tidigare har upplevt. 

 De vet verkligen hur de ska fånga sin publik, och åskådarna är med från första tonen tills att de kliver av scenen. Man glömmer under tiden bort att en del av musiken är dataproducerad, vilket strömmar på i bakgrunden och det känns istället som en hel symfoniorkester tar plats på scenen. Musiken som är förprogrammerad blir en väldigt spännande fusion mot de hårda och skitiga punkriffen, det här är en genialisk scenshow. De berör och de överraskar hela tiden, vilket gör det omöjligt att förutse vad som komma skall. Detta är ett band som ger 110 procent på scenen samtidigt som de bjuder på en underliggande humor i deras mellansnack.

Det här är ett band som jag är övertygad om att vi kommer att se och höra mycket om i framtiden! 

 

BETYG : RB-Betyg-10_10
SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wenersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se)
KONSERT: Black Metal Racoons
ARENA: Saliga Munken – Where's the Music / Norrköping
DATUM: 2016-02-03
BÄSTA MINNET: De bjuder på ett helt nytt koncept som är galet bra, samtidigt som de ger allt och bjuder på en sann spelglädje!

Relaterade artiklar