Dead Lord firar 2-åringen Geronimo’s FGT

Ute på Stockholms gator yr snön denna löningslördag men folk trotsar februarivädret för att bege sig till Geronimos i Gamla stan. Anledningen är Dead Lord, ett band som går från klarhet till klarhet med sin 70-tals doftande hårdrock.

Annons 

 

Det är ett par hundra människor som trängt sig ner till undervåningen på Geronimos. Det skrålas och skålas och i baren blandas det Tequila-drinkar av alla dess sorter. När de fyra gentlemännen i Dead Lord kliver upp på den trånga scenen fylls hela lokalen av jubel, det är inte första gången dom är här och med tanke på mottagandet lär det inte bli den sista heller. 

Det här är ren och skär Rock n Roll med raka riff som sätter sig direkt i hjärtat. Den mycket charmanta sångaren Hakim Krim har en säregen röst som många gånger jämförs med självaste Phil Lynott, ja många skulle säga att det doftar väldigt mycket Thin Lizzy överlag men här finns så mycket mer. Att det har hämtats inspiration från Iron Maiden märks på Olle Hedenström och Hakim Krims tighta dubbelgitarrer. Influenser från Kiss och Motörhead visar sig när egna låtar blandas med covers som Deuce, Beth och en fantastiskt energisk version av Stone Dead Forever.

Att detta är en speciell kväll kan ingen ta miste på när deras forne basist Tobias Lindkvist kliver upp på scenen och hänger med i Onkalo från första plattan. Det slutar inte där, under kvällen gästas dom av tex Mats Rydström (Abramis Brama) och Anna Skogö (Honeymoon Disease). För några minuter är det fullt av folk uppe på den lilla scenen. Trummisen Adam Lindmark hänger ut över publiken, frenetiskt bankande på en koskälla medan Martin Nordin, som annars spelar på 4 strängar, har hängt på sig en gitarr och river av solon som om han inte gjort något annat under hela kvällen.

Det här är glädje, riv och Rock 'n' Roll i ett enda paket, jag vill se det igen, på en större scen och tro mig det kommer jag att göra.

BILDGALLERI DEAD LORD

 

BETYG : RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Rikard Snaxx Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Snaxx Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: DEAD LORD
ARENA: Geronimos FGT / Stockholm
DATUM: 2017-02-25
BÄST: Energin och glädjen på scen
SÄMST: Att kvällen tog slut

 

 

 

Relaterade artiklar