Finalisterna i Sweden Rock Band Competition

I första röstningen lyckades 25 band vinna folkets hjärtan och är nu med och slåss om en plats på SRF i sommar. De tre band som får flest röster, samt ett ”wildcard” som väljs ut av juryn kommer få äran att spela på denna kultförklarade festival. 

Röstningen i finalomgången börjar den 1a februari klockan 09:00 och pågår till den 8:e februari klockan 17.00. Du kan rösta 2 gånger om dagen per IP-adress.

Länk för röstning och info:

http://www.swedenrock.com/festival/artister/bandtavling-2017

SUPRALUNAR – Sverige

supralunar_press-2-800x5302x-1

SUPRALUNAR är rocktrion från Stockholm som med kommande album förnyat rocken, men samtidigt behållt lite av dom gamla godingarna. Debutalbumet A New Hope släpptes den 23 januari 2015 på svenska skivbolaget Dead End Exit Records/Sound Pollution. Med fina recensioner i ryggen, både inom Sverige och internationellt var det inte någon överraskning när P3 rock valde albumet till ett av årets bästa. I skrivandet stund slutförs mixningen av kommande albumet som består utav en härlig mix av klassisk rock, fast med uppdaterat sound och många överraskningar. Om SUPRALUNAR är ett av dessa band kommer bandet att skänka hela sitt gage till Barncancerfonden, en välgörenhetsorganisation de håller varmt om hjärtat. Nya albumet beräknas släppas under våren 2017.

Countless Goodbyes – Finland

16443122_1361223993902311_1586458798_o

Countless Goodbyes är ett osignat underground rock/metal band från Pori, Finland. Dom har trots detta lyckats bygga upp en stor fanbase och även öppnat upp för Asking Alexandria i Finland, samt spelat på några av Finlands metal fesivaler. I skrivande stund är arbetet med debutalbumet i ful gång och släpps någon gång under 2017 med en ny hemlig sångare.

Vi bestämde oss för att ställa upp i Sweden Rock Band Competition för att det är en av dom viktigaste rock och metal festivalerna i världen. Countless Goodbyes är något vi alla tror har en bra chans att kunna vinna och det ger oss en möjlighet att ta med oss musiken över havet och visa vad vi kan”.

Eyes Wide Open – Sverige

promobild-med-ewo

Med ett sound som drar tankarna åt Göteborg har Eyes Wide Open tydligt visat hur svensk metal har genomsyrat en ny generation. Melodiösa riff kantade med distade megafon-growl pressar fram feta refränger och nackbrytande breakdowns. Detta i kombination med moderna och klassiska inslag skapar Eyes Wide Open’s säregna sound. 2016 har varit bandets hittills mest produktiva år sedan starten 2011, med två omfattande Europaturnéer varav en tillsammans med The Unguided. Samt en bejublad festivalspelning på Metal Over Malta. Just nu spelar de in deras kommande platta tillsammans med Gustav Ydenius i Leon Music Studios, vilken kommer släppas under tidigt 2017.

Waltari – Finland

16466552_10155027131888410_1673002424_o

Med ett 30-års jubileum detta året är Waltari inga nybörjare, många band hemma i Finland samt utanför landets gränser har hämtat inspoiration från Kärtsy Hatakka´s Waltari. Känslan för unik och distinkt musik är något som präglat deras konst och krossat dom hinder som ställts i deras väg. Många brukar säga att Waltari var bandet som underlättade för bland annat Nightwish och Children of Bodom att sprida sin musik utanför Finland. Waltaris skivor har sålt bra i stora delar av världen och även hamnat på många tio-i-topplistor i hemlandet. Under sin trettio år långa karriär har gruppen hunnit med spelningar på bland annat Wacken och Roskilde mellan 1994 och 2015, samt har 15 Europaturnéer med sig. Deras senaste album You Are Waltari släpptes i början på år 2015, men arbetet med ett nytt album som spelas in i Los Angeles är redan påbörjat.

DeadlockedSverige

thumbnail_banner1

The Ghouls are back!

Deadlocked är tillbaka. Med mer energi än någonsin så siktar dom nu mot Sweden Rock 2017. Efter en succéfylld start med deras första singlar så förbereder de sig nu att ta deras trummor och ylande gitarrer hela vägen till Sweden Rock Festival. Deadlocked gör sig nu redo att kunna dela med sig till världen av vad som komma skall, och deras nya singel som släpps under våren, är en bra anledning till varför man ska rösta fram dem till scenen på Sweden Rock Festival denna sommaren.

Violet JanineSverige

thumbnail_violetjanine-w-logo

Debutalbumet Between Red and Blue har stigit högt på listorna och blivit ett av Sveriges bästa independent releaser inom rockscenen. Recensionerna har haglat över bandet som hyllats högt och radiostationer världen över har spelat Down on my Knewws Feat Pontus Snibb samt So Much More med före detta Black Sabbath sångaren Tony Martin tills musiken nåt ut till precis alla. Deras fantastiska sångerska och songwriter Janine i sällskap med dom talangfulla musikerna i bandet kommer utan tvekan att få folk att falla likt käglor för deras musik och image.

Andra tävlande är:

3rd Machine – Holland

Astrakhan – Sweden

Black Magic Fools – Sweden

Cadaveria – Italy

Cloudscape – Sweden

Crystal Ball – Switzerland

Destiny – Sweden

Emma Varg – Sweden

Escaping Amenti – Sweden

Ira Green – Italy

Karavan – Sweden

Knogjärn – Sweden

Lucer – Denmark

Permian Incident – Norway

Stacie Collins – USA

Subliminal Fear – Italy

Subztain – Sweden

The Tip – USA

The Unguided – Sweden

Foton: Pressbilder
Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar