Foto: Takida, Stiftelsen, Ryan Star, All Is Left

Koncepternas koncept intog Örebro och Conventum Kongress i Lördags inför fullsatt hus.
Takida Och Stiftelsen CO-Headline Tour 2017 tillsammans med den Amerikanska artisten och låtskrivaren Ryan Star som Special Guest och Ångeband All Is Left som förband.

All Is Left som inte fick mer än max 25 min på scen förvaltade sin tid väl, kort presentation och sen sent fullt ös.
Med influenser från Punken och Rocken passar dom in i kvällens sällskap och stämningen är på topp.

Med nya albumet "Allting Låter Som Slipknot" i bagaget visar Stiftelsen att dom verkligen inte låter som Slipknot, med sin musik har dom erövrat den svenska musikmarknaden sedan debuten 2012. Det är lätt att inte låtas hänga med i dom svängiga melodierna som bandet oftast har, just denna kväll funkade inte riktigt balladerna som annars brukar vara en höjdpunkt på deras spelningar… Jag tror helt enkelt att folk var mer partysugna.

Ryan Star som förövrigt gästade Takida på scen gästade och som låtskrivare på bandet senaste platta "A Perfect World" som släppes förra året. Med en fantastisk röst underhöll han publiken i 30min, bara han & sin gitarr. En bra mellanakt innan kvällens final.

Sen debuten 2006 har Takida vart en framgångssaga, både när det gäller skivförsäljning, streams och på radio. Älskade av fansen men hatade av kritikerna, så är min bild av bandet. Hur mycket skit dom än får säljer dom alltid ut, vart dom än spelar i vårt avlånga land. Tror nästan alla spelningar är utsålda och en del vart sedan länge. Bandets sångare som också sjunger i Stiftelsen kämpar med att hålla rösten i skick under Takidas 70minuter på scenen, energin finns på plats även om det ibland kan verka lågmält    som får dom så mycket tillbaka från alla 2000 på plats.

En succé i arrangörerna ögon och en ännu större succé för fansen öron.

SKRIBENT / Foto: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
EVENT: Takida, Stiftelsen, Ryan Star, All Is Left
ARENA: Conventum Kongress / Örebro
DATUM: 2017-02-18
BÄST: Stämnningen
SÄMST: Conventum Arena nästa?
BETYG: RB-Betyg-7_10

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar