Gestures – Where’s the Music?

 

Gestures var för många ett okänt band, men som blev en positiv överraskning med sitt old school punk-sound och fantastiska publikkontakt.  

Det här var kvällens otippade kort som var först ut på Saliga Munken, men visade sig vara ett riktigt ess! Stockholmsbandet spelar en blandning av Garage och punkrock. I mina öron lät det väldigt Old School Punk, något som gjorde min punksjäl nördigt lycklig. Man kunde även uppfatta slingor och riff som är klart inspirerade av Joy Division.

Texterna sätter sig fort i huvudet och de har en bra energi på scenen samt ett skönt mellansnack som kändes lagom. De kunde skapa en bra publikkontakt och på så sätt få igång publiken, trots att de är för många ett helt okänt band.

Det är härligt skitiga punkriff och basgången får hjärtat att slå lite hårdare och något fortare. Det här är ett band som låter som en engelsk produktion med det typiska “Manchestersoundet” som var inom punken i slutet på 70-talet och början av 80-talet.

De bjuder mycket på sig själva, det är röj och energi genom hela giget, därav lyckas de med att skapa den där magin som blir när publik och band blir ett! Låten For your love var en publiktändare och raden ”I would give you all I could for your love” förmedlar en känsla av ett väldigt brustet hjärta!

 

 

BETYG : RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wenersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se)
KONSERT: Gestures
ARENA: Saliga Munken – Where's the Music / Norrköping
DATUM: 2016-02-03
BÄSTA MINNET: Energi som tände publiken trots att de var ett relativt okänt band och det var sann spelglädje!

 

Relaterade artiklar