Horisont slår strike på Kägelbanan!

Upprättelse! Just så känns det efter att ha hänförts av Horisonts rensning på Kägelbanan i fredags.

Annons 

 

Annons 

 

Annons 

 

Spelningen i Linköping förra helgen blev inte alls den formidabla uppvisning jag hade trott och förväntat mig. Det såg ett periodvis katastrofalt ljud till som sänkte både bandmedlemmar, publik och betygsskalor till relativt ljumma nivåer, recension här.

Där Göteborgspubliken har hajat Horisont från början och Linköping fortfarande inte gör det så har stockholmarna vaknat till på allvar (ikväll förstärkta av tillresta hemmasupporters) och det är minst sagt ett jädra hålligång i den nästintill fullsatta lokalen som numera är hundra procent ståplats när den gamla läktaren längst bak plockats bort.

De nya tidsresorna från About Time sitter perfekt där framförallt The Hive, Electrical och Letare blir de dånande allsångsövningar de ska vara. Sveriges allra blåvitaste orkester spelar som i trans och det är ett högt, hårt och progressivt boogiemuller som ackompanjeras förträffligt av de pulserande korsen i Horisont-loggan. Utsvängda brallor och slok-musche à la tysk porrskådis har aldrig varit så coolt som ikväll.

Under andra halvan av konserten är främre leden av Kägelbanan en enda rusig jeansmosh av svängande kalufser och knutna nävar. Axel Söderberg pressar stämbanden till det yttersta i de höga partierna och under avslutande Nightrider är rösten så uttänjd att farbror doktorn sannolikt ordinerar en diet på honungste och Vicks Blå ända fram till Oslospelningen på lördag.

Den här defileringen blev precis allt som inte Linköpingskonserten var och kan inte annat än att krönas med tio feta Status Quo-ryggpatchar på herr Söderbergs slitna jeansväst! 

BILDGALLERI HORISONT

BILDGALLERI HONEYMOON DISEASE

BETYG : RB-Betyg-10_10
SKRIBENT: Fredrik Blid (fornamn.efternamn@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Kristin Carlsson (kristin.carlsson@rockbladet.se)
KONSERT: Horisont
ARENA: Kägelbanan / Stockholm
DATUM: 2017-02-17
BÄSTA LÅTEN: Letare
BÄSTA MINNET: Att få lufta strupen till de inledande synthslingorna i Odyssey innan 10 minuters progorgie får publiken att gå bärsärk. 
SÄMST: Att det bara är två Sverige-spelningar kvar på turnén.

LÅTLISTA – HORISONT – KÄGELBANAN

Point Of Return
Electrical
Writing On The Wall
Letare
The Unseen
Crusaders Of Death
Boston Gold
The Hive
Diamonds In Orbit
Break The Limit
Du Röde
About Time
Bad News
Odyssey
Night Rider

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Fredrik Blid

Vinylnörd med en aldrig sinande låga för den skitiga, ruffiga och rotnära rocken.Är det ett eller många stänk av smutsig blues så är det oftast väldigt bra. AC/DC, Creedence, Led Zeppelin och Status Quo är några av de gamla hjältarna och Rival Sons, Blues Pills, Uncle Acid och The Temperance Movement några av de nya. Mer munspel och polisonger åt folket helt enkelt!

Svenska singer/songwriters med stora doser hjärta och smärta är en annan passion med Lundell som obestridd kung och husgud följd av kronprinsarna Plura, Thåström, Winnerbäck och Per Persson.

The Boss är för övrigt världens bästa liveartist genom tiderna, den som tycker något annat har givetvis fel 😉

Relaterade artiklar