Konsertrecension: Glenn Hughes

Glenn Hughes intog ikväll (lördag) Frimis i Örebro, Glenn släppte tidigare i år sitt första soloalbum på 8 år, albumet heter Resonate och det innehåller en hel del riktigt bra låtar. Som nog dom flesta också vet så var Mr Hughes med i Deep Purple en gång i tiden och det är personligen min favoritera av Deep Purple.

Annons 

 

Kvällens konsert innehöll också en hel del låtar från tiden i Deep Purple men vi börjar från början!
Han öppnade med ett nummer ifrån Resonate som heter Flow, redan där förstod man var den här kvällen barkade åt, det skulle bli Rock 'N' Roll från start till mål!
Kvällens andra låt var en gammal klassiker från Deep Purple-tiden, Gettin Tighter´ och publiken var med på noterna under hela kvällen men inte helt oväntat så levde man upp ännu mer vid Deep Purple-låtarna, Glenn Hughes drog även av ett riktigt häftigt bassolo i denna låten, jag är inget större fan av solon överhuvudtaget men måste lyfta på hatten här där Glenn visar att han är både en gudabenådad sångare och basist.

Efter nämnda låt så håller Hughes sitt första mellansnack för kvällen där han hyllar Sverige enormt mycket, berättar även att han bodde här i Sverige under en period på 90-talet. Han nämner också under sitt tal att den senaste veckan har varit väldigt tuff för honom då hans mor gick bort för bara några dagar sedan. Glenn berättar också att hans mors önskan var att han skulle fortsätta med turnén och sprida kärlek, vilket genomsyrade alla mellansnack under kvällen.

Konserten fortsätter sedan i högt tempo där vi bland annat bjuds på låtar från de flesta epoker i Glenn Hughes karriär, allt ifrån Medusa som Glenn skrev som väldigt ung i bandet Trapeze till låtar från tiden i Black Country Communion, samt tidigare sololåtar och så som jag redan har nämnt, Deep Purple
Det är också Purple-låtarna som får publiken att gå igång allra mest, föga förvånade. Men också kvällens bästa låt enligt mig är You Keep On Moving som Glenn Hughes skrev tillsammans med David Coverdale. Det som slår mig flera gånger under kvällens gång är att hur bra karln fortfarande sjunger vid 65 års ålder, det kanske vore att ta i om jag säger att han är bättre än någonsin, men bättre än på många år är han definitivt skulle jag vilja säga!
På slutet så radades alla gamla hits och favoriter upp en efter en, eller vad sägs om Might just take your life, Burn, Soul Mover och Black Country Communions Black country

Direkt när denna turné är över så kommer medlemmarna i Black Country Communion att äntra studion för att spela in ett efterlängtat nytt album!   
Sammanfattningsvis så kände jag att denna konsert tog slut väldigt fort, vilket är enormt bra betyg till Glenn Hughes och hans band, konserten tappade aldrig fart och jag tycker inte att man hade med någon låt ikväll som var sådär allmänt seg eller svag som vissa låtar kan vara under konsert. TIll sist så avslutar Glenn med orden att musik är helande, hur dåligt man än mår så finns musiken alltid där och stöttar en, en "healer" som han säger, jag kan bara hålla med! 

BILDGALLERI GLENN HUGHES

BILDGALLERI STONE BROKEN

 

BETYG: 

SKRIBENT: Nicklas Nyselius (nicklas.nyselius@rockbladet.se)    
FOTOGRAF: Roger Johansson (roger.johansson@rockbladet.se)     
EVENT: Glenn Hughes    
ARENA: Frimis Salonger/Örebro    
DATUM: 2017-02-11     

Latest posts by Nicklas Nyselius (see all)

Relaterade artiklar