Konsertrecension: Glenn Hughes

Glenn Hughes intog ikväll (lördag) Frimis i Örebro, Glenn släppte tidigare i år sitt första soloalbum på 8 år, albumet heter Resonate och det innehåller en hel del riktigt bra låtar. Som nog dom flesta också vet så var Mr Hughes med i Deep Purple en gång i tiden och det är personligen min favoritera av Deep Purple.

Annons 

 

Kvällens konsert innehöll också en hel del låtar från tiden i Deep Purple men vi börjar från början!
Han öppnade med ett nummer ifrån Resonate som heter Flow, redan där förstod man var den här kvällen barkade åt, det skulle bli Rock 'N' Roll från start till mål!
Kvällens andra låt var en gammal klassiker från Deep Purple-tiden, Gettin Tighter´ och publiken var med på noterna under hela kvällen men inte helt oväntat så levde man upp ännu mer vid Deep Purple-låtarna, Glenn Hughes drog även av ett riktigt häftigt bassolo i denna låten, jag är inget större fan av solon överhuvudtaget men måste lyfta på hatten här där Glenn visar att han är både en gudabenådad sångare och basist.

Efter nämnda låt så håller Hughes sitt första mellansnack för kvällen där han hyllar Sverige enormt mycket, berättar även att han bodde här i Sverige under en period på 90-talet. Han nämner också under sitt tal att den senaste veckan har varit väldigt tuff för honom då hans mor gick bort för bara några dagar sedan. Glenn berättar också att hans mors önskan var att han skulle fortsätta med turnén och sprida kärlek, vilket genomsyrade alla mellansnack under kvällen.

Konserten fortsätter sedan i högt tempo där vi bland annat bjuds på låtar från de flesta epoker i Glenn Hughes karriär, allt ifrån Medusa som Glenn skrev som väldigt ung i bandet Trapeze till låtar från tiden i Black Country Communion, samt tidigare sololåtar och så som jag redan har nämnt, Deep Purple
Det är också Purple-låtarna som får publiken att gå igång allra mest, föga förvånade. Men också kvällens bästa låt enligt mig är You Keep On Moving som Glenn Hughes skrev tillsammans med David Coverdale. Det som slår mig flera gånger under kvällens gång är att hur bra karln fortfarande sjunger vid 65 års ålder, det kanske vore att ta i om jag säger att han är bättre än någonsin, men bättre än på många år är han definitivt skulle jag vilja säga!
På slutet så radades alla gamla hits och favoriter upp en efter en, eller vad sägs om Might just take your life, Burn, Soul Mover och Black Country Communions Black country

Direkt när denna turné är över så kommer medlemmarna i Black Country Communion att äntra studion för att spela in ett efterlängtat nytt album!   
Sammanfattningsvis så kände jag att denna konsert tog slut väldigt fort, vilket är enormt bra betyg till Glenn Hughes och hans band, konserten tappade aldrig fart och jag tycker inte att man hade med någon låt ikväll som var sådär allmänt seg eller svag som vissa låtar kan vara under konsert. TIll sist så avslutar Glenn med orden att musik är helande, hur dåligt man än mår så finns musiken alltid där och stöttar en, en "healer" som han säger, jag kan bara hålla med! 

BILDGALLERI GLENN HUGHES

BILDGALLERI STONE BROKEN

 

BETYG: 

SKRIBENT: Nicklas Nyselius (nicklas.nyselius@rockbladet.se)    
FOTOGRAF: Roger Johansson (roger.johansson@rockbladet.se)     
EVENT: Glenn Hughes    
ARENA: Frimis Salonger/Örebro    
DATUM: 2017-02-11     

Nicklas Nyselius

Reporter at Rockbladet.se
Namn, samt eventuella spännande smeknamn: Nicklas Nyselius, kallas Nyselius eller Nicke


Född - datum och stad: 18 juni 1989 i Örebro


Hur beskriver andra dig: Snäll, omtänksam och lite tystlåten till en början innan jag lär känna en person


Hur beskriver du dig: Som ovan skulle jag nog säga, Snäll, omtänksam och lite tillbakadragen om jag som sagt inte känner en person väldigt väl, då är jag tvärtom, väldigt pratglad!


Gillar: Musik såklart och sedan så gillar jag sport, många olika men hockey, fotboll och simning ligger närmast hjärtat. Hockey och fotboll att titta på och simning att utöva själv, varit tävlingssimmare tidigare numera tränare. Sedan så gillar jag att umgås med nära och kära


Gillar inte: Orättvisor, krig och hat.


Min första skiva: Whitesnake-Best of


Bästa grupp/artist: Svårt att bara välja en, men Whitesnake, Iron Maiden och Bruce Springsteen är dom 3 som ligger närmast hjärtat helt klart, en salig blandning.


Favorituttryck:Har inget favorituttryck faktiskt, skrattar dock ofta och gärna


Idol: David Coverdale och Bruce Springsteen


Vad gör du en söndag: Då umgås jag allt som oftast med familjen


Vad gör du när du inte kan sova: Lyssnar på musik och/eller surfar på telefonen


Bra filmer: Nyckeln till frihet, Forrest Gump och Sagan om ringen trilogin.


Bra TV: Simpsons och kollar även ofta på Så ska det låta (beroende på vilka som är med)


Favoritlag: Örebro SK, Örebro Hockey och AC Milan


Favoritkäk: Lasagne


Favoritdryck: Coca Cola


Okänd talang: Jag är rätt så vig


Varför tillhör just du Rockbladetgänget? För att jag älskar att skriva och älskar musik och självklart då rockmusik.

Latest posts by Nicklas Nyselius (see all)

Relaterade artiklar