Ny rockfestival i Norrköping väljer Rockbladet som mediapartner

För två veckor sedan skrev vi om att Norrköping kommer få ytterligare en rockfestival. I mitten av maj kommer den gå av stapeln och band som Lillasyster och Smash Into Pieces kommer att headline:a endagsfestivalen som kommer hållas på Lejongropen/Folkparken i Norrköpings.

Annons 

 

Det står helt klart att Norrköping börjar bli en viktig musikfestivalstad där den stora och breda Bråvallafestivalen samt showcase-festivalen Where’s The Music har gått i bräschen för detta. Nu vill ett gäng superentusiastiska personer från Norrköpingstrakten rida på den vågen och starta igång både ett festivalbolag, ÖSTGÖTSKA FESTIVALBOLAGET,  samt en ny rockfestival med namnet ÖSTGÖTA ROCKFESTIVAL. De tänker långsiktigt och de tror på sig själva och sina idéer om att kunna bygga upp en festival från grunden som ska kunna locka en bred publik.

Alla som jobbar för ÖSTGÖTSKA FESTIVALBOLAGET har en gemensam grund med att ha jobbat med liknande event tidigare, framför allt emot ungdomar. Nu är målet att lyckas nå en bredare målgrupp både musikaliskt och åldersmässigt.

– Vårt mål med kvällen är inte att bedriva kommersiell affärsverksamhet med fokus på vinstprocent, utan istället siktar vi på att ge en upplevelse över det vanliga. Ge dem en nära kontakt med banden, skön stämning, bra utrustning, bra folk och en trevlig park att ha allt i hoppas vi ska ge publiken precis det de vill ha. Rock och Metal i absolut världsklass i en skön miljö! säger Albin Selerud som är en av grundarna och har rollen som VD för festivalbolaget och Festivalgeneral.

Ett par viktiga saker som krävs för att starta en ny festival är en stor passion för det man gör, vara beredd att lägga dubbelt så mycket tid man tror det kommer ta från början, vara noga med planering och ta fram ett koncept alla i bolaget tror på. Det gäller även att ha ett stort mod och våga satsa, samtidigt som det gäller att hålla koll på detaljerna och vara noga med både stort som smått. För helheten är det som gör att både band, artister och besökarna kommer få den perfekta upplevelsen.

– Vi har genom de snart sex åren Rockbladet funnits agerat mediapartner för både ett antal festivaler och rock-events av olika slag. Jag personligen har jobbat som volontär på Hultsfredsfestivalen mellan 1990–2009, dock inte i en ledande position, men har ändå sett från insidan vilket otroligt slit det är att få ihop alla delar. Men tack vare att alla inblandade gjorde allt i sin makt för att lösa sina uppgifter på bästa sätt så att allting blir lyckat. Det är en otroligt härlig känsla när ”laget” funkar. Så när Albin tog kontakt med oss och han berättade vilka de är och hur deras vision ser ut så kändes det självklart att vi ska gå in och hjälpa dem som mediapartner. Det ska bli jättekul att få följa med på den här resan redan från start, säger Jonas Lööw, ansvarig utgivare och Chefredaktör på Rockbladet.se.

Lördagen den 12 maj kommer grindarna att öppnas till Folkparken och Lejongropsscenen i Norrköping och premiären av Östgöta Rockfestival är ett faktum. Med förhoppningar av Banden som kommer spela under premiäråret är idel kända band som vi på Rockbladet rapporterat om många gånger. Och det är band som alltid drar till sig en stor och förhållandevis bred publik.
Vi pratar om babian-metalbandet LILLASYSTER från Göteborg, SMASH INTO PIECES från Örebro som just nu supportar Amaranthe runt om hela den nordamerikanska kontinenten. JAY SMITH från Helsingborg som oförtrutet turnerar land och rike runt med sin akustiska gitarr och sin magiska röst. Utöver dessa tre större akterna så är just nu sex stycken lokala band som SOLENCE, ISFRUUN, REVOLVERINE, MELONKVARTETTEN, STREJKBRYTAREN OCH ROSEPH!

Östgöta Rockfestival kommer ha en kapacitet på 1500 personer, biljetterna släpptes för en vecka sedan och idag är det den sista dagen för att köpa dem till rabatterat pris, 225 kr inkl alla avgifter. Från och med 1 mars kommer priset att gå upp till 325kr inklusive avgift.

Så passa nu på att köpa din biljett redan idag.

Du köper dem enklast via Ticketmaster.

Rockbladet kommer tävla ut fina biljettpaket inom några veckor. Håll utkik på hemsidan och våra sociala medier för mer info.

VI SES VID LEJONGROPEN I NORRKÖPING DEN 12 MAJ!!

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

 

LÄNKAR – ÖSTGÖTA ROCKFESTIVAL

| Östgötska Festivalbolaget | Festivalens hemsida | Festivalen Facebook |

Relaterade artiklar