Skogen Brinner – Where’s the Music?

Som det sista bandet ut på fredagskvällen fyller de upp lokalen med sin tidlösa musik, hyllning till “Strängen” och har en röd tråd genom hela spelningen. Men vart är den nya musiken?

Det var ett bra tag sedan Skogen Brinner släppte något nytt material, men det visar också på kvalitén på deras låtar, då de skapar tidlös musik helt enkelt. Vilket verkligen framkommer eftersom de fortfarande är efterfrågade med ett material som har flera år på nacken. 

Under fredagskvällen är det fullt med folk inne på Saliga Munken och de är sista bandet ut på denna scen. Folk står både utanför och på borden för att kunna se vad som händer på framme på scenen. De spelar en skön “stooner rock – typ utav musik”  utan att bli för flummiga i långa gitarrsolon. De har bra texter och publiken sjunger redan från första låten, så det är helt enkelt bara att luta sig tillbaka och njuta av ett bra gig. 

Dock ligger det en slöja över kvällen, alla svenska band som spelat på i lokalen under dagen, har tillägnat sina gig till Robert “Strängen” Dalqivst (f.d  gitarrist i Hellacopters) som tragiskt har dött. Bandet säger; “Han är värd allt det bra, glöm det dåliga och ta vara på de bra minnena som Strängen har gett oss. Det är en fin gest att han hyllas med musik.”

De är duktiga musiker och det finns en röd tråd genom hela spelningen. De har absolut varit ett av dragplåstren under festivalens gång. Dock blir det lite tråkigt när de inte hade något nytt material att presentera, det här känns som ett set man har hört lite för många gånger, så lite ny musik skulle verkligen uppskattas. 

 

BETYG : RB-Betyg-7_10
SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wenersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se)
KONSERT: Skogen Brinner
ARENA: Saliga Munken – Where's the Music / Norrköping
DATUM: 2016-02-03
BÄSTA MINNET: Stark spelning med bra scennärvaro, men det hade varit betydligt roligare om lite nya låtar hade presenterats!

 

 

Relaterade artiklar