Slayer återvänder till Gröna Lund

I augusti 2013 stod de senast på Gröna Lunds Stora Scen, ärrade av gitarristen Jeff Hannemans plötsliga bortgång. I år kommer ett av thrashmetallens största band tillbaka, denna gång med den återvändande trummisen Paul Bostaph. Den 26 juni återvänder Slayer till Stora Scen.

Trots att det gått dryga 36 år sedan Slayer bildades, är de fortfarande ett av de största och viktigaste banden inom thrashmetal, en genre som de själva var med och formade. De har bland annat vunnit två Grammy Awards för ”Best Metal Performance” och deras musik speglar det kaos som finns i vårt samhälle. De spelade för ett fullspäckat Gröna Lund 2013, trots sorgen över gitarristen Jeff Hannemans plötsliga bortgång. Den 26 juni är Slayer tillbaka för att återigen kliva ut på Stora Scen.

Slayer är: Tom Araya (bas och sång), Kerry King (gitarr), Paul Bostaph (trummor) och Gary Holt (gitarr).

– Slayer är ett av världens bästa band inom thrashmetal och det känns jättekul att få välkomna dem tillbaka. Att dessutom ha möjligheten att få ställa både Slayer och Megadeth, två av genrens största, på Stora Scen samma sommar känns stort, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare.

Relaterade artiklar