The Hawkins har äntligen signat ett skivkontrakt

The Hawkins – Hökarna har landat hos Gain/SONY MUSIC

Den 20e februari ägde ett efterlängtat möte rum. I fyra år har The Hawkins kämpat sig fram och satsar allt, priset är deras efterlängtade skivkontrakt.

-Vi hade några olika att välja mellan, men det kändes bäst med Gain/SONY MUSIC. Bolaget har redan flera etablerade rockband signade och det kändes naturligt att gå den vägen, berättar Mikael Tunborg, gitarrist.

För Magnus Lundbäck, Gain Music Entertainment fanns det inga tvivel, om att The Hawkins var ett band han ville signa första gången han såg dem uppträda. I ett pressmeddelande avslöjar Magnus att han ser fram emot ett framtida samarbete mellan The Hawkins och Gain/SONY MUSIC.

Enligt Mikael är det nu som det riktiga arbetet med musiken börjar. Till skillnad från många andra band har både han, men också resten av killarna i bandet en realistisk syn på ett signat kontrakt.

The Hawkins grundades för fyra år sedan i mars och äntligen händer det. Det har tag tid att komma hit, men jag vill vara med om hela resan. Som Micke sa, man kan inte gå från noll till hundra direkt, anser Albin Grill, trummis.

Med ett nytt album som släpps under hösten och en singel redan i maj, är det mycket arbete kvar för killarna. Responsen på albumet är också det som avgör hur deras framtida spelschema ser ut, när det kommer till en längre turné. Men längtan efter att få fler spelningar finns där redan nu, enligt Mikael finns det inget som slår att få komma ut och spela.

– Det finns inget bättre än att uppträda med dessa killarna och vi vill ha fler spelningar. Så alla kommer att arbeta konstant, fram tills att plattan släpps i september och sedan spinna vidare på det. För oss kommer musiken före allt annat, det är den prioriteringen som vi har, berättar Mikael.

Under våren och sommaren kommer The Hawkins att spela på klubbar och festivaler runtom i Sverige. Dels på egen hand och dels tillsammans med andra, mer etablerade grupper. Även spelningar utomlands planeras, bland dem en uppföljare i Ryssland, då bandet förra året genomförde en tio dagar lång turné i landet. I skrivande stund har även Spanien, Tyskland och Baltikum visat ett intresse för att boka bandet till olika festivaler.

På frågan om hur Mikael  tror att kontraktet med Gain/SONY MUSIC kommer hjälpa dem, svarar han att det känns som en trygghet. 

– Stödet det innebär och kunskapen som dom har tror jag kan hjälpa oss. Samtidigt som det kommer att stärka oss och vår musik.

Vi på Rockbladet.se önskar The Hawkins ett gigantiskt lycka till och hoppas att ni flyger så högt ni bara kan. Det kommer att förändra rocken för alltid. 


PRESSBILD: Rikard Lantz

BANDFAKTA – THE HAWKINS

MEDLEMMAR

Johannes Carlsson: Lead vocals/Guitar
Mikael Thunborg: Guitar/Background vocals
Albin Grill: Drums/Background vocals
Martin Larsson: Bass

| SPOTIFY | FACEBOOK |

För mer information eller intervjuförfrågningar:
pekelof management – Patrik Ekelöf: 
info@pekelof.se | +46 (0)70 207 85 55 / FACEBOOK |

 

Relaterade artiklar