Världspremiär för Amaranthes Boomerang

Tio år har passerat sedan gitarristen Olof Mörck och sångaren Jake E. tillsammans skapade grunden till AMARANTHE hemma i Göteborg. Idag är bandet med fyra studioalbum bakom sig samt en grammisnominering, en musikalisk kraft att räkna med och det finns det inga tvivel om att AMARANTHE har erövrat världen med sin musik.

Senaste albumet Maximalism som släpptes den 21 oktober hamnade direkt som nummer fyra på svenska albumlistan och producerades utav Jacob Hansen (Volbeat) och Jacob Herrmann, Samt mixades av Svante Forsback (Rammstein, Apocalyptica, Dragonforce). Gruppen som idag består utav tre talangfulla sångare, Elize Ryd, Jake E. och Henrik Englund Wilhelmsson samt genialiskt, musikaliska konstnärerna Olof Mörck (gitarr), Morten Løwe Sørensen (trummor) och Johan Andreassen (bas) har framgångarna varit en återkommande faktor i bandets karriär. Med över 100 000 000 spelningar på Spotify och över 40 000 000 visningar på Youtube har AMARANTHE tagit den moderna melodiska metal-musiken till nya nivåer. Ett starkt bevis på detta är Grammis nomineringen i kategorin Årets Hårdrock/Metall, det är AMARANTHES första nominering i den anrika tävlingen och säkerligen en av många framtida. Grammisgalan kommer gå av stapeln den 28 februari på Konserthuset i Stockholm. I skrivande stund befinner sig bandet på en omfattande turné i USA och Canada som pågår till mitten av mars. 

I det fullspäckade schemat finns även fyra stycken spelningar i Sverige med som äger rum i mars och en spelning på Eksjö stadsfest i augusti. Datumen för spelningarna återfinns längre ner.

Idag den 8 februari äger världspremiären för AMARANTHES nya musikvideo Boomerang rum och Rockbladet har fått äran att vara värd för den svenska världspremiären. Namnet Boomerang kunde inte vara mer passande, då AMARANTHE verkligen har slagit ner med ett stort boom i musikvärlden och ständigt återkommer med nya konstverk som förändrar och förbättrar synen på musikscenen.

"It is finally time to release our brand new video for 'Boomerang', an Amaranthe take on the classic heist movie! Directed by the legendary Patric Ulleaus, it is everything you have come to expect of an Amaranthe video and much more! Perhaps the most ambitious video from the band so far, it is packed to the brim with action, glitter and glamour – you can try to bring us down, but we'll come around, like a Boomerang!"

Sverigedatum

16 mars             Pustervik, Göteborg
17 mars             KB, Malmö
18 mars             Club Ron, Ronneby
31 mars             Folkets Park, Huskvarna 
25 aug               Eksjö Stadsfest

Vi på Rockbladet önskar AMARANTHE ett riktigt stort lycka till på Grammisgalan och ser fram emot att få fortsätta följa er musikaliska karriär.

BANDFAKTA – AMARANTHE

MEDLEMMAR
Jake E – Vocals
Elize – Vocals
Henrik – Screams
Olof – Guitars and keys
Morten – Drums
Johan – Bass​

HEMSIDA FACEBOOK YOUTUBE INSTAGRAM

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
Foton: Pressbilder/Patric Ullaeus

 

 

Relaterade artiklar