Danzig, Mastodon, Dark Funeral, You Me At Six & Highly Suspect till Bråvalla!

I sommar är det 25 år sen Danzig släppte det legendariska albumet ”How the Gods Kill”. Det firar bandet med ett fåtal utvalda konserter, där spelningen på Bråvalla blir den enda i Sverige. Dessutom är det nu klart att de svenska black metal-giganterna Dark Funeral och amerikanska Mastodon kommer till sommarens festival.

Annons 

 

2017 är ett stort år för Danzig. I maj släpps ”Black Laden Crown”, som är bandets första album med nytt material på sju år. I juni firar Danzig att det är 25 år sen skivan ”How the Gods Kill” släpptes. Danzigs tredje album ”How the Gods Kill” var deras dittills mest framgångsrika skiva då den släpptes 1992 och idag rankar många just den skivan som den ultimata Danzig-skivan. Jubileumsspelningen på Bråvalla blir den enda Sverigespelningen för Danzig i sommar.

Sedan 2002-års debutskiva ”Remission” har Mastodon etablerat sig som ett av samtidens största och viktigaste rock/metal-band. På fredag släpper Mastodon det emotsedda albumet ”Emperor of Sand” och med det i ryggen kommer de till Bråvalla i sommar. Det gör även de svenska black metal-giganterna Dark Funeral, brittiska favoriterna You Me At Six och det Grammynominerade, amerikanska rockbandet Highly Suspect.

All information finns på Bravallafestival.se.

Hela dagens bandsläpp:
Danzig
Dark Funeral
Highly Suspect
Mastodon
You Me At Six

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar