House Of Metal 2017 – Ereb Altor trollbinder

Det blir smockfullt nere på Studioscenen när Ereb Altor kliver på under festivalens andra dag.

Ansikten är svärtade av sot och utsmitt blod, bara åsynen av dessa vikingar skulle kunna få vem som helst att ta ett steg bakåt. Men inte Umeåpubliken. När bandet börjar spela så tränger sig fortfarande folk in för att få ta del av Ereb Altors mörka historier.

Soundet är tungt och drar med sig åhörarna till att land där asar och vikingar fortfarande vandrar omkring. Även om låtarna framförs på engelska så presenteras de ofta på svenska som till exempel Gudars Skymmning – Twilight of the Gods och En fin dag att dö – A fine day to Die. Redan här märker man av att Bathory har haft stora influenser på bandet.

Det är inte festivalens mest röjiga band men deras melankoliska framträdande är trollbindande. De tar sig an sitt uppdrag med stor vördnad och jag förstår att bandet har lyckats ta med sig denna "skandinaviska metal" ut i världen. Sångaren Mats blick tränger in i själen och får blodet att stelna till is och tillsammans med resten av medlemmarna lyckas han göra detta till en av höjdpunkterna under festivalen.

Ereb Altor har fått spela på många bra festivalscener genom åren och ska så även göra i år och jag är otroligt glad att bandet bestämde sig för ett stop i Umeå.

 

 

BETYG : RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Ereb Altor
ARENA: House of Metal / Umeå
DATUM: 2017-03-04

 

Relaterade artiklar