House Of Metal 2017 – Gloryhammer kraschlandar

Gloryhammer är först ut på Idunscenen under festivalens sista dag. Arrangörerna har bestämt att stänga halva arenan, villket var ett smart drag, annars hade det sett rätt så folktomt ut.

Även om de är Mest kända som Christopher Bowes andra band så har dom lyckat skapa sig en växande fanskara. Vissa i publiken har tagit på sig sina mest fantasifulla kostymer  och är redo för en resa i en annan värld där rymden, troll, prinsar och prinsessor smälter samman. 

Thomas Winklers mellansnack är av ett komiskt inslag och det märks att bandet gör det hela med en nypa salt. Musikaliskt sätt så är det power metal ända ut i fingerspetsarna. Dubbelstamp på trummorna, snabba solon och höga toner. Dock känns det som att sången inte riktigt sitter där, allt för ofta blir det lite svajigt. Ändå måste jag medge att ur underhållningsperspektiv kan man inte annat än att ge det godkänt. Det utkämpas bataljer med diverse tillhyggen i plast och Winkler och dom andra i bandet lyckas få med sig många i publiken på sin rymdfärja. Jag, jag kliver dock av. "Houston we got a problem"

När bandet kickar igång Universe on Fire måste jag titta mig omkring en gång extra för att försäkra mig om att detta inte är finalen i Melodifestivalen. Här får vi till och med uppleva ett riktigt "Carola-avslut", det ända som saknas är fläkten. Christer Björkman, om du läser det här så har du här ett band som smäller resten av ESC Europa på fingrarna, även om dom inte ens vet det själva. 

Gloryhammer har nog aldrig hört uttrycket "less is more". Dom serverar en powermetal pizza med dubbel fyllning och extra allt. I det långa loppet blir det otroligt tröttsamt och larvigt även om jag inte kan påpeka något negativt om medlemmarnas musikaliska färdigheter.

 

 

BETYG : ROCKBLADET.se 5 out of 10
SKRIBENT: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Gloryhammer
ARENA: House of Metal / Umeå
DATUM: 2017-03-04
BÄSTA LÅTEN: The Unicorn invasion of Dundee
BÄSTA MINNET: Man får sig ett litet skratt emellanåt
SÄMST: I det långa loppet blir det otroligt larvigt

 

Relaterade artiklar