House Of Metal 2017 – WOLF

Örebrobandet Wolf har under åren besökt många festivaler och scener men det är 17 år sedan dom tog med sin klassiska Heavy Metal till Umeå.

Wolf som från början kallade sig för Wolverine tar hem titeln som festivalen mest taggade. Bandet studsar upp på scenen och man ser glädjen i deras ögon, så börjar det. Anders Modd på fyra strängar och Simon Johansson på sex strängar fullkomligt flyger fram över scenen. Springer från sida till sida, byter plats, leker tafatt, ja det är fullt ös från första stund. 

Heavy Metal-dängorna radas upp en efter en, "The Bite", "Hail Caesar" och "Voodoo" där tom publiken får en chans att glänsa sångmässigt. Wolf är otroligt tighta och vet precis hur en slipsten av denna kaliber ska dras. Niklas Stålvind, iklädd nätbrynja, konstaterar att det är 17 år sedan bandet senast besökte denna stad i norr. "-Tänk att några av er här inte ens var födda då" och man får sig en funderare om vad som har hållit dom borta.

Dock så är inte ljudet på topp, vilket är första och ända gången jag märker det under festivalen. Richard Holmgren på trummor får för mycket av de andras ljud i monitorerna men det fixas aldrig riktigt till. Ändå är det inte något som bekommer bandet till någon större del, dom gör sitt jobb och på vilket sätt dom gör det på.

Jag blir förvånad över att jag på nått sätt lyckats missa Wolf under alla dessa år, det är faktiskt första gånger jag ser dom live. Lite besviken på mig själv, undrandes om dom kanske var bättre för lämnar jag lokalen för att gå vidare till nästa gig. Bandet har imponerat på mig och jag lovar mig själv att om jag får chansen så missar jag inte den här ulven i fårakläder en gång till.

 

 

BETYG : RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Wolf
ARENA: House of Metal / Umeå
DATUM: 2017-03-04
BÄSTA LÅTEN: Skull Crusher
BÄSTA MINNET: Att jag faktiskt lyckades se dom live
SÄMST: Det måste då vara lite problem med ljudet

Relaterade artiklar