Hurula – Live @ Kafé 44

En skränig, skrikig och allsångsvänlig kväll i sann punkanda. I stil med Thåströms angst och Hellströms universella textförfattande är Hurula det efterlängtade undantaget från alla regler i svenska musikscenen.

Anarkiskpunkgrottan Kafé 44 på Södermalm i Stockholm utgör scenen för Robert Hurula Petterssons dubbelspelning. Ivriga fans köar i piskande kyla i snöblandat regn. Kvällen äras med två spelningar med dryga timmen som mellanrum. Båda är själfulla, högoktaniga och kompromisslöst ärliga. Det är svettigt, intensivt och så där garagebandsdekadent som får Hurulas sociopolitiska skräniga musik att blomma ut graciöst och med lyster. 

Bandet bär sig självt med enorm fokus och begåvning, vilket framförallt märks i outtröttligt outro under kvällens andra spelning. Robert har gått av scenen för flera minuter sen och bandet bara fortsätter och fortsätter. Frontmannen från Luleå insuper publikens energi och laddar rummet med en sköljvåg av sin egen. Alla är där i symbios, bandet och publiken, i kropp och sinne, textrad efter textrad, melodi efter melodi.

Hurula bekräftar återigen sin position som det svenska punkarvets självklara fanbärare.

 

RB-Betyg-10_10

SKRIBENT: Philip Almén (Philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Philip Almén (Philip.almen@rockbladet.se)
KONSERT: Hurula
ARENA: Kafé 44 – Stockholm
DATUM: 2017-03-30
BÄSTA LÅTEN: Åtta Trappor
BÄSTA MINNET: Summan av allt från konserten

Relaterade artiklar