KONSERTFOTO: Epica, den sanna definitionen av episk

Till ljudet av symfonisk ljuv stämma blandat med ljudet av tunga trummor, nedstämda stränginstrument samt Simone Simons underbara röst så fylldes Kulturbolagets lokal med långhåriga energiska fans!

Annons 

 

Skálmöld hade precis gått av scenen och gett publiken en galet svängig invigning av scenen. Redan då började publiken skrika efter mer och fortsatte skrika tills Epica äntligen intog scenen! Vare sig man va ett fan av Epica eller inte, vare sig man hört deras låtar innan eller va där bara för att man va nyfiken på dem, så kan jag utan tvekan säga att det inte va en enda kotte där som blev besviken!

Med låtar som Unchain Utopia, Edge of the Blade och även en invigning av The Cosmic Algorithm som aldrig någonsin spelats live förr, så gav de alla en fantastisk spelning. Favoritlåten under kvällen blev Ascension – Dream State Armageddon!

Kvällens avslut kan bäst beskrivas som slutet av en riktigt bra Disney film, du hör de ljuva stråkarna och du fylls av glädje efter vad du precis skådat. Med ögonen fulla av tårar och ett enormt leende på läpparna. Detta va verkligen en kväll man sent kommer glömma bort. Slutet gott, allting gott!

SE HELA BILDSERIEN – EPICA 

SE HELA BILDSERIEN – SKÁLMÖLD 

SKRIBENT & FOTO: Marcus Nimbratt (marcus.nimbratt@rockbladet.se)
KONSERT: EPICA (Support: Skálmöld)
DATUM: 2017-03-05
PLATS: KB (Malmö)

Relaterade artiklar