Meshiaak åker ut på sin första turné som förband åt Metal Church

Den australiensiska supergruppen Meshiaak grundades år 2013 av Danny Camilleri (4ARM) och Dean Wells (Teramaze), men det är först nu som deras första turné äger rum. Som förband till thrash-ikonerna Metal Church ger dom sig äntligen ut på vägarna för att låta debutalbumet Alliance Of Thieves få liv genom massorna.

Annons 

 

Debutalbumet Alliance Of Thieves släpptes den 19 augusti förra året genom Mascot Label Group och har fått stående ovationer av Metal HammerPowerplay och Rhythm Magazine. Bandet grundades i Melbourne, Australien för fyra år sedan av sångaren Danny Camilleri och gitarristen Dean Wells – för att sedan kompletteras med basisten Nick Walker (Bane of Bedlam) och trummisen Jon Dette (Iced Earth, Slayer, Testament och Anthrax).  Efter att starkt påvisat sin förmåga att skriva fängslande melodier och tunga texter, är Meshiaak mer än redo att få åka ut på sin första turné i juni 2017 som förband till thrash-hjältarna Metal Church.

Vi är otroligt stolta över att få åka på turné tillsammans med de mäktiga Metal Church. Det känns fantastiskt att få komma till Europa för att äntligen få spela våra låtar live. Vi hoppas få massor av nya vänner i sommar – Dean Welles

Danny och Deans egna ord om debutalbumet Alliance Of Thieves:

Den mest aggressiva och arga låten är nog It Burns In Both Ends som jag är väldigt nöjd med. Jag har haft prolem med att tygla min aggressivitet under hela mitt liv. Något som jag med åren lärt mig att hantera så det var otroligt skönt att få ventilera mina tankar i den låten. Den mest experimentella låten är nog I Am Among You med sina många olika lager och den är rätt svårfångad. Man vet inte riktigt vad som ska komma. Sången exempelvis följer inget tydligt mönster förrän refrängen kommer. Varje vers är olik den andra. – Danny

Vi ville att plattan skulle låta som ett band men med moderrn teknologi. En blandning av gammalt och nytt eftersom vi spelade in trummorna på ett gammalt 2-spårigt Neve-mixerbord men resten i min hemstudio. Vi hyrde också in Jacob Hansen som är vida känd i prog-kretsar. Men kombinationen är vad som gör Meshiaaks sound så annorlunda från andra thrash-plattor. Vi har försökt ta traditionell thrash och metal framåt genom att blanda in element av prog. –  Dean.

Turnédatum

17436133_1482078415167877_7638007653952831159_o

HEMSIDA FACEBOOK INSTAGRAM

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Foton: Mascot Label Group

Relaterade artiklar