Stockholmsbandet Nocean bokade till Sweden Rock 2017

Stockholmsbaserade rockbandet Nocean har precis blivit bokade till att spela på årets Sweden Rock Festival. Tillsammans med sju andra band har de blivit handplockade av Nemis (New Music In Sweden), som ett av Sveriges mest lovande band och kommer att spela på festivalen samma dag (torsdagen 8 juni) som bland annat Aerosmith, Steel Panther och Apocalyptica.

Annons 

 

Bandet släpper även en singel och musikvideo, This Must Be,  idag den 15 mars och åker även iväg på en Englandsturné i maj. På fredag den 17 mars spelar Nocean på Kings Table i Stockholm, med Carpet Dime och Fanatic Frank. för att promota sin nya singel. 


Nocean spelar enligt sig själva inom genren för melodiös, alternativ rock, med influenser från både metal och electro. I höstas släpptes nya singeln The Change och i samma veva producerades även den unika musikvideon till låten, som filmades i 360 grader. Den fick stort genomslag på sociala medier och i våras släpptes debutalbumet Nothing To Hide. Gruppen grundades 2013 och har sedan dess turnerat i Europa och haft närmare 60 spelningar under dom senaste två åren. Just nu är Nocean i full gång med att producera sitt andra album och förbereder ett flertal turneér runt om i Europa. 

Nocean – This Must Be (Video)

 

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar