Sverigepremiär för Little Hurricanes nya musikvideo OTL

KRITIKERROSADE ALTROCK-DUON LITTLE HURRICANE SLÄPPER SITT NYA ALBUM SAME SUN SAME MOON PÅ MASCOT RECORDS 14 APRIL. DÄREFTER FÖLJER EN LÄNGRE TURNÈ I USA OCH EUROPA. 

Annons 

 

Little Hurricane är en altrock-duo från San Diego, Kalifornien och består av frontfiguren Anthony “Tone” Catalano på sång och gitarr samt trummisen Celeste “C.C.” Spina. De står redo att släppa sin tredje fullängdare Same Sun Same Moon den 14 april varefter de beger sig ut på en turné i USA och Europa under april och maj.

Alla kanske inte delar samma värderingar men människor har fler likheter än olikheter. Det spelar ingen roll om du befinner dig i San Diego eller Sydafrika eller ifall du levde för 10 000 år sedan eller idag. Vi lever alla under samma sol och samma måne. Vi hör alla ihop på något vis. Budskapet är kärnan i Little Hurricanes nya platta Same Sun Same Moon.

Little Hurricane bildades då C.C. återigen började spela trummor efter ett åtta år långt uppehåll. Hon satte in en annons under musiker sökes på Craiglist och i mängden av svar hon fick fanns Tone som arbetade som ljudtekniker åt bland andra John Paul Jones och Gwen Stefani. De hade aldrig mötts trots att de råkade vara grannar men blev snart vänner med sitt gemensamma intresse för blues, antik musikutrustning och erfarenheten av att spela i jazzband under skoltiden. Ett år senare vann Little Hurricane San Diego Music Awards för årets album med debutplattan Homewrecker. Duons explosiva liveshow gav dem snart spelningar på prestigefyllda festivaler som Austin City Limits och Lollapalooza vilket ledde till omnämnanden i press där Rolling Stone gjorde en större artikel om Little Hurricanes framträdande på SXSW 2012.

Bandet har turnerat i Nordamerika, Europa och Australien dels som huvudattraktion men även som förband till The Specials, Manchster Orchestra och John Butler Trio. Deras låtar har även spelats i TV-shower som Gossip Girl, Revenge, Mistress och ESPNs First Take. Dessutom har tre av duons originallåtar samt deras cover på Afternoon Delight förekomit I flera av Taco Bells reklaminslag på TV.

Med allt detta i bagaget är nya plattan bdåe en återblick mot dess föregångare Homewrecker (2012) och Gold Fever (2014) som ett stort kliv i en ny riktning. De tolv nya låtarna är lika uppriktiga och direkta som de äldre, lyssna till den skitiga Bad Business (som finns med på Playstations MLB The Show 16) eller den framrusande instrumentallåten March Of The Living. Men man hör också nya influenser och ett bredare spektra. Förändringar som understryker dess vilja att utveckla sin blues för att nå en bredare publik.

Utvecklingen är som mest uppenbar i plattans första singel OTL som är en kärlekslåt med lågmälda keyboards och sammanflätade sångslingor. De kreativa partnerskapet gick förra året över i en kärlek som  visades upp offentligt då C.C. och Tone gifte sig.

För att få reda på mer är allt du behöver göra är att lyssna till nya plattan Same Sun Same Moon som släpps 14 april på Mascot Records och att kolla in dem på turnén i USA eller Europa under våren.

Trummisen CC om låten OTL:

"OTL is a song that is particularly meaningful to us and we wanted a video to capture the intensity we felt when we wrote the song. We thought it was important to juxtapose the intimate lyrics with darker imagery. I had this concept of "love at the end of the world," where things are falling apart all around us, but we still find these moments of joy in the travesty. This was our second time working with Jordan Albertsen, and we felt he was able to translate our idea into a story line that is both heartfelt and tragic all at once." 

Vad pressen sagt om Little Hurricane: 

"Little Hurricane might be a duo, but they have a big sound and they aren't afraid to get messy." – Rolling Stone 

"Dirty blues oozes out of members CC and Tone, who turn past their garage-rock influences to create a unique, personal sound." – Paste

Relaterade artiklar