You Me At Six – En magisk show

Med sin fantastiska publikkontakt och förmångan att få mig att rysa av välbehag, intog You Me At Six fryshuset med full kraft och jag blev återigen påmind om varför jag älskar musikscenen.

Annons 

 

Det brittiska bandet You Me At Six intog i torsdags scenen på Fryshuset till en något liten, men intim publik. Det var tre år sedan bandet besökte Sverige sist, och de var efterlängtade. Runt omkring mig såg jag en ung målgrupp bestående av förväntansfulla ungdomar som skrek rakt ut när bandet klev på scenen. Redan från den stunden hade sångaren Josh Franceschi publiken lindat runt sitt lillfinger. Men, det var med all rätt. Den fantastiska publikkontakt Josh hade ser man sällan, något som höll i sig under hela spelningen och man fick känna sig delaktig från början till slut. Även hela bandet utstrålade positiv energi och det syntes på långa vägar att de älskar vad de gör.

Det var en salig blandning på låtar både från nya och gamla plattor, något som uppskattades väl. När de sedan körde på Heavy Soul från den nya plattan Night People så märktes det tydligt vilken fantastisk gemenskap som delades i lokalen. Vid detta tillfälle stannade jag upp, tittade mig omkring och blev påmind om varför jag älskar musikscenen. Tänk dig att du står i en lokal full av människor, men får känslan av att det bara är du och bandet på plats. En egenskap som Josh verkar kunna bemästra, nämligen att förmedla känslan av att känna sig utvald. Vid ett tillfälle grät även en tjej bredvid mig, just för det jag precis nämnde.

Spelningen fortsatte sedan med full energi och trots att det var en mindre publik så fick man känslan av att stå på en fullsatt arena, något som de faktiskt förtjänar att få. Men efter ungefär en timme av energi, skratt och skämt som blev stämningen plötsligt allvarlig. Josh nämnde det hemska terrordådet i London dagen innan och avslutade med att säga Love is kind and hatred is foolish. Därefter körde de Take on the World och den kraft som låg bakom rösten på Josh fick håret att resa sig på mina armar. Det var så vackert att jag fick hålla emot tårarna, något som jag faktiskt tyckte mig se att Josh torkade bort från ansiktet.

Tyvärr missade jag förbandet The Amazons, men utifrån vad jag har hört så var även dem väldigt uppskattade. 

Summan av kardemumman skulle jag säga att detta var en av de bättre spelningarna jag varit på och ni som missade detta missade verkligen en helt magisk och vacker kväll.

 

 

 RB-Betyg-9_10


SKRIBENT: Jessica Alsterblad (Jessica.alsterblad@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jessica Alsterblad (Jessica.alsterblad@rockbladet.se)
KONSERT: You Me At Six
ARENA: Fryshuset, Klubben / Stockholm
DATUM: 2017-03-23
BÄSTA LÅTEN: Take on the World 
BÄSTA MINNET: Hela spelningen var fantastisk från början till slut

Relaterade artiklar