Köttgrottorna köttar vidare som trio med ny platta fylld med trallpunk

Den legendariske KSMB- och Köttgrottorna-musikern Guld-Lars gick bort 2015, men det mesta är sig likt på Köttgrottornas nya platta nu när bandet kör vidare som en trio.

Annons 

 

I november ifjol kom första smakprovet från nya Köttgrottorna som då släppte en riktigt bra trespårs-EP. Att överleva att en av svensk punks största legendarer inte längre finns är inte det enklaste för ett band. Men Köttgrottorna lever och levererar. Låten ”Kulta” handlar om den stora saknaden efter Guld-Lars men med resten av skivan visar bandet att det även finns en framtid.

På nya plattan “Robin Hood” kör de på i väl uppkörda spår: sånger med texter om dagens trasiga samhälle och orättvisor som levereras med traditionell svensk skrika-med-trallpunk. Happy, Mongo och Janne är förbannade och arga men deras musik är gladpunk som får folk på fötterna. Dansmusik. Gillade du Köttisarna förr så kommer du att gilla det här. Ett 34 år ungt band som fortfarande är i början av sin karriär. Än har de mycket att ge.

De tre mycket starka låtarna från förra EP:n – “Gubbar är snygga”, ”Samhället är sjukt – operera nu!” och ”Kulta” – återfinns även här men vi får mycket mer punkgodis denna gång. Istället för ett titelspår får vi tre i form av en “Robin Hood”-trippel. Den KSMB-luktande låten “Leverfläck” är helt lysande. Kan Bob Dylan få Nobelpriset för sina sånger så borde Köttisarna åtminstone få ett diplom eller en pokal.

Den 17:e maj släpps nya fullängdaren “Robin Hood” av Beat Butchers. Fira skivsläppet på Close-Up båtens efterfest på Debaser Strand den 19:e maj. På scen står då Köttgrottorna, Ubba och Hyrda knektar.

 

RB-Betyg-8_10 SKRIBENT: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
ARTIST: Köttgrottorna
ALBUM: “Robin Hood”
SKIVBOLAG: Beat Butchers
RELEASEDATUM: 2017-05-17

BANDFAKTA – KÖTTGROTTORNA

MEDLEMMAR
Stefan "Mongo" Enger – Sång & Bas
Hans-Peter "Happy" Törnblom – Trummor
Janne Olsson – Gitarr & Kör

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

kotgrottorna_2017_foto_gunnar_magnusson_3

Relaterade artiklar