TENNESSEE TEARS – Debutsingeln (I Love You Whatever)

Tillsammans med några av countryscenens största musiker och låtskrivare, på plats i countrymusikens hemstad Nashville, har stockholmsbaserade Tennessee Tears spelat in sitt debutalbum och det är nu dags för första singel-releasen från albumet.

Annons 

 

Tennessee Tears, bestående av Tilda Feuk och Jonas Hermansson (Ex The Wiser, Treadstone), har spenderat de senaste två åren i Nashville parallellt med Stockholm för att sammanställa vad som bäst beskrivs som en mix av amerikansk country och svenska popmelodier. Låtskrivandet har skett i samarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac, John Fogerty, Bob Dylan) och man bestämde tidigt att förlägga inspelningen av albumet i Nashville, med musiker från toppskiktet inom countrymusiken, för att fånga soundet och känslan som kännetecknas av staden.

På albumet medverkar bl a Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley) och har producerats av Peter Månsson (Magnus Uggla, Orup).

För Tennessee Tears väntar i början av maj två veckor med spelningar i Nashville, Austin och New Orleans innan duon vänder tillbaka till Sverige för ytterligare spelningar under sommaren 2017.

Singeln “I Love You Whatever”, som även innehåller spåret “Rest Of My Life”, släpps på iTunes 18 april och på övriga plattformar såsom Spotify, Amazon etc, 28 april.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: Tennesse Tears
AKTUELLA MED: Singeln "I Love You Whatever" + "Rest Of My Life"
RELEASEDATUM: iTunes 18 april 2017, resterande digitala plattformar 28 april 2017.

 

BANDFAKTA – TENNESSE TEARS

Tilda Feuk – Vocalist
Jonas Hermansson – Vocalist + Guitar

| FACEBOOK |

Relaterade artiklar