The Finnish Music Invasion – Veckans låt

Äntligen fredag och en fantastisk helg står framför dörren, så vad kan då vara bättre än att inleda med den i finsk stil? Eftersom jag och min kollega Jimmie älskar finsk musik, har vi bestämt oss för att varje vecka starta helgen tillsammans med våra läsare och en av våra favoritlåtar från dom finska band vi vill lyfta fram.

Först ut är finska sleeze-rockarna Santa Cruz med en av deras senaste singlar, Skydiving Without A Parachute. Just nu befinner gruppen sig i Finnvox Studio, Helsingfors för att färdigställa sitt tredje album som beräknas släppas under år 2017/början av år 2018. Önskar du se Santa Cruz live, så har dom ett flertal spelningar inbokade på finska festivaler under sommaren.

Varför gillar vi låten?

Gabi: Jag gillar hur dom förmedlar massor av känslor i en enda text, det kan gälla allt från ett krossat hjärta till att du påbörjar ett nytt kapitel i livet. Även balansen mellan melodin och hur den synkas med texten, samtidigt som alla musikerna får färga av sig på låten är något jag gillar starkt. Också kopplingen till att livet faktiskt innebär att man utan att ibland vara medveten om det, kastar sig rakt ut i det okända är en tolkning jag personligen gör.

Jimmie: Jag gillar allt med låten från text och melodi till riffen. Skydiving Without A Parachute känns som en klassisk låt, men ändå modern och nyskapande.

Fakta
Santa Cruz
grundades sommaren 2007 av frontmannen Archie (Arttu Kuosmanen) och gitarristen Johnny (Joonas Parkkonen), för att sedan kompletteras med basisten Middy (Mitja Toivonen) och trummisen Tazzy (Tapani Fagerström). Under sina tio år har SC bland annat turnerat med svenska Amaranthe, Sebastian Bach (Skid Row), finska Reckless Love med flera och har över 150 liveuppträdanden bakom sig i ryggen. Sedan start har dom uppträtt på bland annat WaterXFest, RuisRock Download Festival med flera.

Stay Tuned, nästa vecka på onsdag kommer en ny recension och fredagen veckans låt 

/Gabi&Jimmie

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se

HEMSIDA FACEBOOK INSTAGRAM

Relaterade artiklar