Deadlocked- Visuellt är det en förlängning av oss

I många fall anser musiker att skriva om sina känslor, vara den enda sorts terapi som fungerar. För medlemmarna i Deadlocked har det däremot inneburit mer än så.

Trots er unga ålder, har ni levt ett mycket tuffare liv än många som är äldre er, mycket relaterat till psykisk ohälsa och kämpat för att hitta balans. På vilka sätt har musiken hjälpt er?

– Musik för oss är ett utlopp för känslorna som vi upplevde då, men även nu och samtidigt ett media för att kunna förmedla vidare dessa till andra. Självklart så finns det en gräns för hur mycket vi är villiga att dela med oss av, främst så att en del av våra privatliv kan hållas intakta. Men på grund av dagens medialandskap, så har det blivit mycket lättare för fans att få tag i en. Den feedback vi får från våra fans är oftast positiv och dom är alltid trevliga mot oss, berättar Arvid.

Vid vilken tidpunkt kom ni på att musik som konstform var rätta sättet att hantera allt på?

– Eftersom alla fem medlemmarnai bandet, oavsett hur tufft det varit, har kunnat behålla kopplingen till musiken och att framföra den på olika sätt så har det kommit naturligt. Det finns ingenting som vi inte skulle kunna offra för att bli framgångsrika, förutom att vi inte kommer ge vika gällande vilka som är med i bandet. Det är vi fem som startade Deadlocked och ingen av oss skulle kunna fortsätta utan dom andra, berättar Liam

Hur gör ni för att forma en musikvideo på så sätt, att era låtar får liv genom själva videon?

– Genom att hitta ett tema som kan förmedla dom tankarna vi hade när låtarna skrevs. Sedan är den visuella aspekten också viktig, då blir det intressantare för våra fans. Musik är något som är väldigt personligt för oss och unviersalt på så sätt att man kan förmedla känslor, händelser eller upplevelser genom texter, musik och videor. Det finns alltid någon där ute som kan relatera och förstå vad det är som artisten bakom berättar om, anser Arvid

Ni har precis haft era första spelningar, hur synkroniseras musik och show?

– Mycket har med energi att göra, sedan är det alltid kul att addera blod, eld och lågor till det. Du kan skapa en mycket mer givande känsla, genom att forma och utveckla din egen musik, genom att göra den till din egen på alla sätt som är möjliga, anser Liam

På vilka sätt vårdar ni era relationer? Alla i bandet har uppenbarligen starka band mellan sig, samtidigt som ni måste kunna se varandra som arbetskamrater och inte bara bästa vänner.

– Vi är en stor dysfunktionell familj som är uppbyggd på kärlek. Som sagt, alla har gått igenom mörka tider i sina liv och det skapar en känsla av gemenskap. Genom att kunna hantera konstanta påmminelser genom låtarna, så hoppas vi att andra ska kunna gå med i den gemenskapen och bli ett med oss, berättar Arvid

Ni är starka individer och utvecklas med varje ny låt som lanseras, hur balanserar musiken så att alla får färga av sig på den?

– Det är en utmaning, men en som formar oss till ett starkare band genom att alla ideér, oavsett vem som kommer med dom får utrymme. Skulle vi ha samma influenser skulle inte något kunna utvecklas, varken personen bakom musiken eller konsten i sig. Ta till exempel sminket och allt det visuella som Deadlocked har, är en förlängning av känslorna som vi upplever, samtidigt som det är en visuell upplevelse för våra fans. Något som ständigt formas om för att kunna utvecklas och där påverkas vi även av olika inspirationer, berättar Liam.

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
FOTO: Press
INTERVJU: Deadlocked

FAKTA – DEADLOCKED

MEDLEMMAR

Corro – Vocals

Izzy – Guitar

Liam – Guitar

Jekyll – Bass

Mark – Drums

FACEBOOKSPOTIFYYOUTUBE

 

 

 

Relaterade artiklar