FOTO: Indiebolaget Despotz firade 10 år på Debaser Strand.

När musikbranschen ska jubilera, då är det All-In eller inget alls. Så när Ömer, Carl-Marcus, Anna och Ida började planera detta event, så fanns det bara en sak att göra. God mat för ett utvalt sällskap människor som har en stark koppling till företaget, tatuerare, eldslukare, sprit och en massa rock n roll. Det blev en riktig höjdarkväll på Debaser Strand i Stockholm.

Annons 

 

Despotz Records har en rad riktigt bra rock n roll-orkestrar och en handfull av dem förgyllde 10-årsfesten.

Sonic Syndicate inledde i ett avskalat akustiskt format. Riktigt stilfullt, men man ser att både Robin och Nathan inte är vana att sitta still på en stol och spela sina låtar.

 

Som nästa akt stod Satan Takes A Holiday för. Denna powertrio vet var skåpet ska stå. Skitigt, tight och med fullt tryck från start till mål.

 

Det finns en bra bredd bland rock-genres på Despotz och nästa band, Nightrage, visar upp hur melodisk dödsmetal ska låta.

 

Det har varit lite tyst om Karlstad-bandet Sparzanza under senaste året, men den här kvällen visade de upp en hunger att göra ett återtåg till klubbscenen. Rak och tight hårdrock helt enkelt.

 

Det har varit ett stormigt år för Thundermother. Alla medlemmar förutom Filippa Nässil hoppade av. Nu har hon lyckats hitta tre ersättare och på Despotz 10-års-jubileum var första gången vi kunde få se dem live. Och som de levererade, det ska blir grymt kul att se hur bandets utvecklas.

 

Vi bjuder även på lite mingel-bilder från kvällen och vi ser fram emot 20-års-firandet. Var blir det då någonstans? Globen eller?
Stort tack Ömer, Carl-Marcus, Anna och Ida för en helgrym kväll.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: George Grigoriadis (george.grigoriadis@rockbladet.se)
EVENT: Despotz 10 år
PLATS: Debaser Strand
BAND PÅ SCEN: Thundermother, Sonic Syndicate, Nightrage, Sparzanza, Satan Takes A Holiday.
DATUM: 2017-05-24

Relaterade artiklar