Klassisk rock och grynig pulserande punk i Our Untold Storys nya singel “Calm Seas Don’t Make Good Sailors”

Det svenska rockbandet Our Untold Story släppte nyligen sin senaste singel Calm Seas Don’t Make Good Sailors som är B-sida till Go For Broke som tillsammans ger detta explosiva Stockholmsgäng både gamla fans och nyfrälsta rockälskare något nytt att spetsa öronen till.

Annons 

 

Hemmahörande i Stockholm är låtskrivaren, sångaren och gitarristen Xander Turian själva hjärtat i Our Untold Story. Sedan grundandet 2012 har bandet varit en aktiv del av Stockholms rockscen och Turian själv är numera ett välkänt ansikte i branschen. Som sina viktigaste konstnärliga influenser nämner han The Doors, Iggy Pop, Rolling Stones, Green Day, Foo Fighters och The Hives. Men några klara likheter går inte att urskilja i tonerna av "Calm Seas…", den nya singeln är snarare en kombination av dem alla. Och låten är på många sätt en hyllning till bandets nära relation till fansen.

– Plattan är inspirerad av alla de pokerfester som vi brukade ha efter våra spelningar, där vi festade natten lång tillsammans med fans och vänner backstage eller hemma hos mig. Under en av dessa fester var det en tjej… det handlar alltid om en tjej, säger Turian.

Frasen på singelns baksida, Calm Seas Don't Make Good Sailors, ljuder bekant för vissa. Turian förklarar:

– Det är ett afrikanskt ordspråk som säger att erfarenhet och visdom erhålls genom snedsteg och misslyckanden i livet. Det är en låt för att påminna oss om att det som inte dödar oss gör oss starkare. Att det finns något vackert i att tänja på gränserna. Och att vi måste lära oss att uppskatta allt som vi har och allt som vi har uppnått i livet. På singeln hörs Philip Bengtsson (trummor), Johan Weidenhaijn (bas), Jonas Egnell (bas), Leonel Andersson (gitarr) och Kris Lempiäinen (gitarr).

Go for Broke och Calm Seas Don’t Make Good Sailors spelades in och producerades av Dan Östlund och Fredrik PetterssonMissing Man Recordings, och mastrades av Eric BroyhillMonster Audio Labs. Omslaget är framtaget av Kamil ”CamKam” JanowskiKjanowski Photography.

Go for Broke och Calm Seas Don't Make Good Sailors är stolt publicerade av det oberoende skivbolaget XJT Music / Cuprite Productions, utan ledning eller stöd av musikindustrin. De bägge singlarna finns nu att få tag på i över 700 onlinebutiker över hela världen. 

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: Our Untold Story
AKTUELLA MED: Video till singeln "Calm Seas Don't Make Good Sailors"
RELEASE: 2017-05-01

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

our-untold-story-bandbild-2017

 

Relaterade artiklar