Santa Cruz hyllar skådespelaren River Phoenix med sin nya singel

Endast 23 år gammal avled den talangfulla skådisen River Phoenix av en drogöverdos, utanför The Viper Room. Han var känd från bland annat Stand By Me och rollen som ung Indiana Jones i Indiana Jones och det sista korståget. Santa Cruz som är ett av Finlands mest lovande band släppte idag sin första singel, i form av en hyllning till den fagra skådisen, från kommande albumet som släpps i september.

Nya singeln River Phoenix visar upp en mycket stabilare, men också tyngre sida av Santa Cruz. Både den sångmässiga och instrumentala utveckligen har gått framåt med stormsteg sedan finnarna släppte sitt senaste självbetitlade album för två år sedan. Även om där finns elektroniska inslag, så är den stabila grund som skapat Santa Cruz´s unika sound kvar och känslan i sången är träffsäker. Den stundtals mörka, men ändå kaxiga texten är lika nattsvart som det tragiska ödet River Phoenix drabbades av. Körsången är som en hel armé beståendes utav musikaliska knytnävar och rösten låter något yngre, men samtidigt mörkare och mognare.

Eftersom att bandet består utav två talangfulla gitarrister i form av Johnny(guitarr/back up vocals) och Archie (vocals & guitar), är det ingen större överraskning att ett vässat gitarrsolo slår rakt igenom den hårda fasaden. Även basen och trummorna utnyttjas till fullo och trummisen Taz år äntligen komma fram genom texterna, på en nivå som visar upp hans träffsäkerhet. Basisten Middy är en stabil pusselbit vars bastanta bas trycker på precis rätt ställen i låten. Om killarna lyckas så här bra med första singeln, så skulle det inte förvåna mig, om detta är albumet som placerar dom på samma nivå som längre fram genererar i en kultstatus inom rockens historia.

BETYG: 

Lyssna på River Phoenix

FACEBOOK INSTAGRAM

Relaterade artiklar