Stockholm Slaughter – Ett bokstavligt blodbad

Watain@SthlmSlaughter

Ett hus, två scener, sexton band, hundratals besökare, ett blodbad…

Annons 

 

Den 29:e april i Guds år 2017 är en dag jag sent skola förglömma. Ty det var dagen jag blev dränkt i blod. I fotodiket, framför scenkanten. Med snordyr kamerautrustning i händerna. Som blev täckta av blod. Mängder av blod. Uj, så mycket blod det var. Uj, så värt besväret det var!

Ty på scen stod Watain, tveklöst det mest välkända namnet inom black metalscenen de senaste åren. Nu fick de äran att avsluta en heldag med metal av den mer extrema typen, och det hade lockat till sig en herrans massa foilk till Sverige. Jo, jag skriver Sverige, för det var biljetter sålda till runt om i världen. Såpass stor var denna dag för oss rockälskare. Sverige, USA, Portugal, Finland, Norge, Island, och Holland´bjöd på toppklassig underhållning i nästan 12 timmar i sträck.

Nedan finner ni ett axplock av de band som stod på scen den dagen. Jag ser verkligen fram emot en till upplaga så snart det är möjligt.

Archgoat

Draconian

Gaahl's Wyrd

Moonspell

Månegarm

Necrophobic

Schirenc plays Pungent Stench

Solstafir

The Curse

Tiamat

Watain

TEXT/FOTOGRAF: Mattias "Madcap" Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Stockholm Slaughter
ARENA: Fryshuset / Stockholm
DATUM: 2017-04-29

Relaterade artiklar