The Finnish Music Invasion – Reckless Love

Reckless Love bildades år 2001 i Finland, nio år efter grundadet kom äntligen det självbetitlad debutalbumet och sedan dess har släppt sex studioalbum. Frontmannen Olli Herman är även aktuell i projektet The Local Band tillsammans med Alexi Laiho (Children Of Bodom), Jussi69 (The 69Eyes) och Archie Cruz ( Santa Cruz).

Karriären för dom karismatiska glam rockarna började som ett Guns N´ Roses coverband under namnet Reckless Life, för att sedan tre år senare börja uppträda med sin egen musik som även vann Kuopio Band Competition samma år. Några år senare upptäcktes dom av skivbolaget Spinefarm/Universal och släppte sin första stora singel One More Time år 2009, som följdes upp året efter med debutalbumet Reckless Love. Sedan dess har bandet lyckats etablera sig både i hemlandet Finland, men även utanför gränserna och är i skrivande stund igång med arbetet för nästa skiva.

Veckans låtar med Reckless Love

We Are The Weekend

Motivering: En peppande låt med härliga rytmer, perfekta riff och grymt imponerande sång, bäst av allt? Den markerar avslutet på en tuff vecka. För vem ser inte fram emot helgen redan på måndagen? Så börja din helg med dessa kungarna från Finland och rocka in fredagen med oss i äkta sleeze-style.

Vi gillar också

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Foto: Press/Ville 

HEMSIDA  FACEBOOK INSTAGRAM

 

Relaterade artiklar