The Finnish Music Invasion – Shiraz Lane

Shiraz Lane grundades år 2011 i Vantaa, Finland, men det skulle dröja fyra år innan deras stabila line up fogats samman. Trots sin unga ålder, anses dom redan vara veteraner i Finlands underground scen.
 
Epn Be The Slave Or Be The Change, som även utgjorde debuten släpptes under våren 2015 och fick bra betyg av både fans och press. Singeln Mental Slavery beskrevs som en av rockscenens underground hits och ledde bandet till några av dom största nationella sommarfestivalerna samma år, däribland Open Air i Tyskland. 2015 var utan tvekan ett framgångsrikt år för Shiraz Lane, som även var förband åt Santa Cruz på deras nationella klubbturné som ägde rum på dom största klubbarna i Finland.
 
Framgången tog inte slut där, utan kort efter skrev gruppen kontrakt med Frontiers Music Srl och vann även Hard Rock Rising 2014 samt Wacken Metal Battle 2015. 
Deras första fulländade album, For Crying Out Loud släpptes på internationell nivå år 2016  och gav dom möjligheten till en turné med Lordi samt ett kontrakt med internationella arrangören, Dragon Productions och managern Heta Hyttine som arbetat med bandet sedan 2014
 
Just nu befinner sig gruppen i Studio Gröndahl/Fascination Street Studios, tillsammans med Per Aldeheim och lägger grunden för kommande plattan som släpps i februari, 2018.  Under hösten kommer Shiraz Lane turnera i Europa för andra gången sedan sin första headlinerturné 2016 med start i oktober.

– We have been extremely busy working on our upcoming album in Stockholm with our producer, Per Aldeheim, for the majority of 2017. So far everything has worked out like a charm. The mixture of Swedish melodic expertise and Finnish melancholy is bound to produce a number of classic tunes, say's Miki Kalske.

 
Veckans låtar
 
Story To Tell
 
Motivering: Inblicken i bandets vardag ger återspegling på låtens namn. Sångaren Hannes Ket har en säregen och väldigt unik röst vars ljusa toner drabbar samman med den hårdare musiken på ett riktigt trevligt sätt. En fartfylld låt som peppar lyssnaren och verkligen berättar en historia, samtidigt som musiken låter artisternas musikaliska personligheter träda fram och färga musiken.
 
 
Vi gillar också
 
WAKE UP
 
 
MONEY TALKS
 
Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar