The Finnish Music Invasion- The 69 Eyes

The 69 Eyes grundades 1989 i hemstaden Helsingfors, Finland. Framgången för det mörka, glammigt rockiga "Helsinki Vampires", var ett faktum redan när dom första tonerna av deras Goth´n Roll sound nådde ut från kistorna.

Under två årtionden har gruppen turnerat runt världen ett flertal gånger och även sålt platina flera gånger om. Deras smeknamn, Helsinki Vampires grundar sig i deras mörkt melodiska musik, som slår an på rätt strängar och den mystik som omger dess bandmedlemmar. Fansen är en annan faktor, då dom sticker ut från mängden genom att ha anammat bandets egna kultur och skapat en unik stil baserat på detta. Deras senaste album, Universal Monster släpptes förra året genom Nuclear Blast Records.

Efter att ha sett dom live på Nosturi under deras Monster Double med förra veckans favoriter, Reckless Love kan skribenten själv intyga, att The 69 Eyes är en upplevelse live, som du aldrig kommer att glömma.

När mörkret faller öppnas kistlocket och frambringar den vackraste, melodiska Goth´n Roll som smitts av (o)mänskliga händer.

Veckans låtar med The 69 Eyes

Motivering:

Eftersom vi båda är stora fans av bandet, men även filmen The Crow, var det ett självklart val att välja Brandon Lee som veckans låt. Genom både musik, men även video lyckas The 69 Eyes omvandla en filmbaserad historia och göra den till sin egen. Den melodiska musiken och mystiken som omger bandet är en perfekt kombination och smärtsamt ärlig. Mycket av det som musiken inte säger, återspelgas i Jyrki´s agerande.

Brandon Lee

Vi gillar också

Devils

Never Say Die

HEMSIDA FACEBOOK

Här hittar du alla veckans tips på Spotify

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
I samarbete med:
Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)

Foto: Ville Juurikkala

Relaterade artiklar