Alter Bridge gav en stabil konsert med ett stort leende på läpparna

Myles Kennedy och sina mannar intog Festival Stage inför en soluppvärmd publik. Med ett stort leende på läpparna så genomförde de en stabil spelning.

Nu när både folk och område börjat torka upp så bjöd Alter Bridge på lite progressiv tung sydstats-metal. De kommer från en stor USA-turné tillsammans med In Flames och gett sig in i den europeiska festival-sommaren. Konserten på Sweden Rock är den fjärde i raden.

Normalt sätt bantas setlisten ned, men idag hade de fått 90 minuter, vilket är nära ett normalt fullt set. I det kortare formatet använder de låtar med högre tempo, men nu kunde de variera materialet.

Publiken var lite svalt entusiastiska under större delen av konserten, men när de körde Creed-låten Open Your Eyes så blev det en massiv allsång och även under singeln Show Me A Leader från senaste albumet The Last Hero.

Mina personliga favoriter är Isolation, Blackbird, Addicted to Pain och Ghost of Days Gone By. Jag är imponerad hur den här väloljade maskinen sköter sig på scen, ett otroligt bra samspel mellan Myles och Mark. Och ett bra inslag när Tremonti tar över lead-sången under ett par låtar. Det enda jag saknade är den otroligt starka balladen Watch Over Me, men

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
BAND: Alter Bridge
PLATS: Sweden Rock Festival 2017
BÄSTA LÅTEN: Ghost of Days Gone By, Black Bird
BÄSTA MINNE: Roligt att Brian Marshall hade på sig en Gefle Hårdrocksklubbs-tisha.

Relaterade artiklar