Alter Bridge- Glöden har inte falnat

Addicted to Pain är ett väl passande intro på Alter Bridges spelning på Copenhell, men inte av den dåliga sorten. Det är förståeligt varför bandet lyckats skapa en sådan stor fanbase och deras makt över åhörarna är tydlig, för händerna i luften faller aldrig.

Myles Kennedy är ett stort fan av att låta gester ge låtarna en extra skjuts och lyckas göra det på ett naturligt sätt, det finns inget inövat i hans repertoar och det är rakt igenom äkta. En fin detalj är att Mark Tremonit och Myles har exakt samma gitarrer och för en åskådare visar det på en vilja att höra samman, att vara ett och skapa en grund som bandet kan lita på. Brian Marshall är en tight basist som håller basgångarna i shack och det groove han åstadkommer är undersköna inslag för öronen. Scott Phillips är en trummis som håller i taktpinne med ett järngrepp, koncentrationen står skriven över hans ansikte och han söker mer ögonkontakt med virveln än med publiken. Find The real och Cry Of Achilles är hittills dom bästa låtarna i setet, men även Ghosts of Days Gone By  och Blackbird har sina fasta platser.

Rise today och Isolation är en bra avslutning på spelningen, men det är inte låtarna som kommer att minnas, utan glöden banden uppbådat under sitt framträdande. Händer som formar horns och blir ett med trummornas takter, också kallade Devils Nose av Myles, som samtidigt berättar att dom har en ängel på trummor i form av Scott, men vem djävulen är avslöjas inte. När han sedan hänger av sig gitarren är han mer fri och smyger med utmanade steg i en hukande position fram över scenen för att gå ner på knä under orden Could you save me slungas ut. Och av döma efter skriken som formar hans namn, finns det gott om vita riddare i publiken. Glöden har verkligen inte falnat hos bandet som för bara någon vecka sedan intog Sweden Rock Festival, istället har den ökat och likaså kärleken för detta band.

 

RB-Betyg-8_10  SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Förnamn Efternamn (fornamn.efternamn@rockbladet.se)
KONSERT: Alter Bridge
ARENA: Copenhell
DATUM: 2017-06-23
BÄSTA LÅTEN: Cry of Achilles
BÄSTA MINNET: För låt 1 var bäst

Relaterade artiklar