Bear’s Den – Bråvalla 2017

Duon Bear's Den från London är folkrock när den är som bäst och visar att Mumford & Sons inte är de enda begåvade britterna inom genren. Melodierna passar lika bra för lägereldar och arenor, med textrader redo att sjungas unisont världen över.

Det är första gången duon sätter sina fötter på en svensk festival. De tackar för publikens engagemang och stöd gång på gång under sin speltimme, och bandet upplevs rörda på en genuint och fint sätt. Låtlistan var helt oklanderlig och innehöll en tilltalande dynamik, lämplig för en festivalscen. Det är svårt att tro att London-duon bara har två album i nacken när allt material de spelar ikväll på Juno-scenen har så hög lägstanivå. Bandet måste däremot bli tightare live och låta mer synkade för att få respekt på de största scenerna och sammanhangen – Men de besitter en låtskatt och en talang många artister och band bör avundas.

SKRIBENT: Philip Almén (Philip.Almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson (Tommy.Hansson@rockbladet.se
KONSERT: Bear's Den
ARENA: Bråvalla Festival 2017
DATUM: 2017-06-29
BÄSTA LÅTEN: Sophie
BÄSTA MINNET: Duons genuina tacksamhet

 

Relaterade artiklar