Bildgalleri: Flogging Molly på Grönan

Det rådde partystämning på Grönan i fredags när Flogging Molly bjöd upp till irländsk jig. Den briljante frontmannen Dave King och hans mannar samt fru Bridget Regan drack Guinness (vad annars?) och speedade sig igenom Drunken Lullabies, Swagger och andra rusiga nummer av first class celtic punk. Det blev inte så många nya låtar från senaste alstret Life Is Good men då den är något lugnare i sin framtoning kändes det helrätt en kväll som denna. Gänget från LA har beskrivits som länken mellan Pogues och Dropkick Murphys och på livescenen idag håller jag nog Flogging Molly högst bland dessa genrebröder (Pogues gör dock bara väldigt sporadiska framträdanden). De kanske inte är bäst när Gröna Lund-säsongen 2017 ska summeras men garanterat mest underhållande för jisses vilken grönskön sjögång det var i 90 minuter. Det är feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest! 

Annons 

 

FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
TEXT: Fredrik Blid 
KONSERT: Flogging Molly
ARENA: Stora Scen, Gröna Lund / Stockholm
DATUM: 2017-06-16

BANDFAKTA – FLOGGING MOLLY

MEDLEMMAR

Dave King – lead vocals, acoustic guitar and bodhrán
Bridget Regan – violin, tin whistle and backing vocals
Dennis Casey – guitar and backing vocals
Matt Hensley – accordion, concertina, backing vocals
Nathen Maxwell – bass guitar, backing vocals
Bob Schmidt –  mandolin, banjo, backing vocals
Mike Alonson –  drums, percussuion 

DISCOGRAPHY

Swagger (2000)
Drunken Lullabies (2002)
Within A Mile Of Home (2004)
Float (2008)
Speed Of Darkness (2011)
Life Is Good (2017)

HEMSIDA FACEBOOK

Relaterade artiklar