Bråvallas femte upplaga finslipar på detaljerna

Då var det dags för dem femte upplagan av Bråvalla Festival. Tidigare årgångar så har onsdagen fungerat som en förfest, men i år så startade de med hög intensitet redan första kvällen. De har även finslipat vidare på utformningen av området för ett hela tiden göra upplevelse på Bråvalla till det bättre.

Bråvalla är till besökarantalet Sveriges största festival. Och har återigen en riktigt bra mix musikaliskt. Många stora rock-akter som System Of A Down, Linkin Park, The Killers, Prophets Of Rage, Sabaton, Danko Jones, Mastodon, Kreator mfl.

För första gången smällde de av två stora akter redan denna uppvärmningskväll med System Of A Down och Sabaton. Runt en 15 000 personer hade till slut letat sig fram till Bråvalla-området under kvällen, och de fick verkligen valuta för pengarna. Maskineriet Sabaton har alltid en hög lägsta nivå och sparar inte på krutet trots att de inte har headline-sloten, utan den ända skillnaden var att ni skippade deras traditionsenliga mellansnack och prioriterade den musikaliska showen med mycket eld och pang-pang.

Festivalen inleddes på ett barnsligt sätt med Bamse och hans vänner som gjorde en historisk spelning inför en hängiven skara ”fans”. Ett riktigt kul inslag som till och med skulle kunna få en speltid under fredagen eller lördagen. Det brukar kunna slå väl igenom på en festivalpublik.

Det optimala för System Of A Down hade ju varit att spela på torsdagen, då hade nog publiksiffran varit betydligt högre. Men det var inget som hindrade dem, utan de gav en enormt välarrangerad show som gav riktigt mycket mersmak.

FKP Scorpio har fortsatt att utveckla området för Bråvalla, och i år har de förlagt den tredje största scenen i ett Cirkustält, vilket jag gillar skarpt. Även att festivaler ska upplevas utomhus, så har man i alla tider fått uppleva riktigt balla konserter i olika typer av inomhus-scener som på något sätt skapar en klubb-atmosfär i festivalformat. Utöver detta har de förlagt ett av öltälten en bit framför den största scenen Panorama, där du kan avnjuta dryck sittandes samtidigt som du kan lyssna på något av de största banden.

De har även placerat ut gulfärgade torn med unika nummer runt om på området som alltid kommer ha service-personal som kan hjälpa besökarna om de har frågor eller behöver påkalla hjälp.

Nu är verkligen festivalen startat på absolut bästa tänkbara sätt. Bra väder, god stämning, och bra band. Det lovar riktigt gott inför fortsättning.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Sandra Berkemo (sandra.berkemo@rockbladet.se)
KRÖNIKA: Bråvalla Festival 2017 – Dag1
DATUM: 2017-06-28

Relaterade artiklar